• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

19 leuke vakantietips in Flevoland

14 juli 2024
Wiehoeee hier issie dan! Onze blog met de leukste uitjes voor deze zomervakantie. Natuurlijk gevuld met gezellige, leuke, zomerse uitstapjes en adresjes voor jou en je kind! Geen tijd te verliezen, want in Flevoland - maar ook daarbuiten - zijn ze niet zuinig geweest met leuke vakantie-uitjes.
Kidsfun op woensdag
Zijn jullie klaar voor een heleboel pret deze zomer? Elke woensdagmiddag van 24 juli t/m 28 augustus zijn er superleuke gratis zomeractiviteiten in een ander thema op de Esplanade of het Forum in Almere Centrum!

Check it out! »

Beleef de zomer op Urk
De zomer vier je op Urk! Tijdens de zomervakantie worden er leuke activiteiten en tochten georganiseerd. Wandel met je gezin mee met de Ginkiestocht, beleef een vaartocht, loop de Cultuurroute en nog veel meer!

Speciale activiteiten »

Land Art Familietour
Verspreid over Flevoland staan drie prachtige landschapskunstwerken! Ga eropuit wanneer het jullie uitkomt en beleef een tour vol leuke, gekke en actieve opdrachten. Een leerzame tocht voor de hele familie!

Ontdek de provincie »



Zomerse vliegavonturen
Deze zomervakantie beleef je te gekke avonturen in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Test je piloot-skills bij coole straaljagertesten tijdens de Straaljagerwerken en bekijk unieke vliegtuigen in actie bij de Fly-in dagen!

Heel veel vliegbeweging »



Vakantie op Schokland
In de zomervakantie is er elke woensdag een activiteit voor kinderen bij Museum Schokland! Ervaar het verhaal van Woeste Willem, ga op zoek naar een echte schat tijdens de piratendag en nog veel meer!

Check alle activiteiten »

Word Waterwijs
Doe waterproefjes, stap onder de Waterpoort (als je durft!) en leer alles over water deze zomervakantie bij het Zuiderzeemuseum! Nóg meer verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken!

Wij zijn er geweest! »



Museum Batavialand
Stap in de wereld van ontginningen en bodemvondsten en ontdek de maritieme geschiedenis van Nederland! In het museum, op de werf en in het VOC-schip de Batavia bewonder je de lange strijd tegen het water van dichtbij!

Leuk voor kinderen! »

Word deel van de kunst
Bij Kunstmuseum M. beleef je kunst overal om je heen! De wisselende exposities en kinderactiviteiten maken je bezoekje elke keer verrassend. Stap in de immersieve wereld en ervaar de kunst met al je zintuigen!

Jij bent M. »



Verzetsmuseum Junior
Reis deze vakantie terug naar 1940-1945. In het Verzetsmusem Junior leer je hoe het leven van kinderen eruitzag in de oorlog. Ga met het speurboekje op pad, speel het winkelspel en leer over geheime berichten en propaganda!

Leren over WOII »

Bewonder Pim & Pom
Help Pim & Pom mee een schat op zolder te vinden! Op 8 september bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Zullen Pim & Pom hem vinden? Een toffe kindervoorstelling om direct na de zomervakantie van te genieten!

Op zoek naar de schat! »

Heksenblotevoetenpad
Schoenen uit en gaan! In Zeewolde word je één met de natuur op het Heksenblotevoetenpad! Terwijl je de natuurspeurtocht oplost, passeer je allerlei ondergronden en landschappen. Een super bevrijdende natuurbeleving!

Modder tussen je tenen »

Zomer op grote hoogte
Ga deze zomer op klimavontuur! In de klimbossen van Fun Forest is het altijd goed weer om te klimmen. Door het dak van bladeren is het - wanneer de zon schijnt - schaduwrijk en koel. En als het regent ben je goed beschut.

Klimmen kan altijd »



De natuur in!
Ga deze vakantie op avontuur in de natuur! Outdoorpark SEC Almere organiseert te gekke buitenactiviteiten en zomerkampen. Leer in 2 dagen overleven in de natuur of maak kennis met buitensporten in de Vakantieweek!

Lekker actief buiten zijn »

Cultuurclubpas
Hebben jullie het thuis financieel niet breed, maar wil je kind toch graag meedoen met te gekke workshops en culturele activiteiten in De Nieuwe Bibliotheek? Vraag de Cultuurclubpas aan voor een jaar lang gratis meedoen!

Steun van Jeugdfonds »

Indoor Mountainbike
Scheuren door het bos én verzekerd zijn van goed weer? In de kas van Indoor Mountainbike zijn parcours voor fietsliefhebbers voor alle leeftijden en niveaus! Stap op je mountainbike deze zomer en ontdek de unieke locatie!

Ga binnen op avontuur »

Jump met korting
Is de temperatuur boven de 25 graden? Dan jumpt de tweede persoon gratis bij Jumping Jack! Check de temperatuur online op Buienradar en jump er lekker op los met het hele gezin. Een tof uitje voor lekker weer én minder lekker weer.

Jump it like it's hot »



Ga op Levenskunstreis
Tijdens de Levenskunstreis werkt je kind aan een unieke Levenskunstkoffer, gevuld met verhalen, kunstwerken en meer. Een programma vol creativiteit, muziek en beweging op 29, 30 en 31 juli in Almere Poort!

Veelzijdig zomerkamp »

Kidsproof Kinderfeest - 14 september 2024

Kijk jij er ook zo naar uit? Het 2e Kidsproof Kinderfeest van dit jaar. Kom op zaterdag 14 september naar het centrum van Almere Buiten. Benieuwd wat er te doen is?
Check hier snel het programma! »

Iedere dag iets leuks!
Deze zomer is er nog veel meer te doen in onze mooie provincie en daarbuiten! Check onze favoriete familie-activiteiten, wandelroutes, weekendtips en stoere dagjes weg in de zomer voor het hele gezin in de Uitagenda!

Nooit meer vervelen »



Fijne vakantie! Liefs, Kidsproof Flevoland