• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Gouden BACK TO SCHOOL tips

22 augustus 2024
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekent een frisse start vol nieuwe kansen! Of je nu op zoek bent naar een leuke club of vereniging voor je kinderen. Een knallend kinderfeestje die ze nooit zullen vergeten. Of ideetjes zoekt voor een gaaf dagje uit in het veelzijdige Flevoland. Wij hebben de beste tips voor jou verzameld. Maak van dit schooljaar een onvergetelijke tijd vol plezier en avontuur!
Een nieuw schooljaar? Let's GO!

Samen relaxen na schooltijd

Ga op maritieme tijdreis
Ontdek in Museum Batavialand hoe Nederland al eeuwen samenwerkt met - én strijd tegen - de zee. Bezoek het VOC-schip de Batavia en interactieve tentoonstellingen. Voor kinderen zijn er leuke speurtochten en workshops.

Leerzaam gezinsuitje »


Zomerfestival in Almere
Ontdek de wonderen van onzichtbare natuur tijdens het Zomerfestival van Stad & Natuur bij de Kemphaan op 29 augustus. Volg interactieve workshops en doe spannende activiteiten. Laat je verrassen met het hele gezin.

Ga samen op ontdekking »



Kijk, doe en beleef mee!

Het UITfestival Almere start het culturele seizoen met voorstellingen, workshops en optredens in Almere Centrum, Haven en Buiten. Krijg voorproefjes van - en informatie over - het aanbod van culturele instellingen.

Kunst, cultuur & meer »



Vier samen diversiteit
Beleef een dag vol wereldse muziek, dans en lekker eten op het Connecting People Festival in Almere Centrum! Voor kinderen zijn er springkussens, dans- & knutselworkshops, ze kunnen zich laten schminken en nog veel meer.

Doe mee met de parade! »



Van toen tot ooit
De jonge Sam vindt een magisch boek. Samen met de verhalenverteller duikt ze in het verleden, van Neanderthalers tot in de toekomst. Het Cultuurhuis en het Erfgoedhuis presenteren deze bijzondere muzikale voorstelling (8+).

Gratis naar het theater »



Kidsproof Kinderfeest
Het Kidsproof Kinderfeest staat weer voor de deur! Op zaterdag 14 september barst het feest los in het centrum van Almere Buiten. Benieuwd naar de meer dan 25 verschillende activiteiten? Check snel het programma!

Voor kids van 2 - 10 jaar »



Clubjes binnen én buiten de comfortzone


Musicalles en meer
Zingen, dansen en acteren; vindt jouw kind dit helemaal het einde? Bij Telekids Musicalschool krijgen ze les van een professional. Plezier staat voorop. Liever eerst een les uitproberen? Dat kan natuurlijk ook!

Info of proefles volgen »



Meer dan 275 clubjes
Na de zomervakantie starten weer superveel leuke clubjes. Vind er eentje dat bij jouw kind past. Voetbal, hockey, paardrijden, dansen, turnen, muziekles, schermen, musicalles, rugby, honkbal, circusschool & meer!

Heel veel leuke clubjes »



Word een MTB-Pro

Daagt jouw kind zichzelf graag uit? Dan is de Indoor Mountainbike Kids Clinic de ideale club! Voor kinderen van 6 - 14 jaar die hun skills willen verbeteren. Ze krijgen een seizoen lang elke week 1,5 uur les in een kleine, gezellige groep.

MTB club in Almere »



Iedereen z'n eigen ritme
Zit muzikaliteit bij jouw zoon of dochter in het DNA? Het muzikale avontuur van jouw kind begint bij Your Musiqskool in Almere! Ze leren drums, piano of gitaar spelen. En ze verbeteren hun zangtalent. Deel de passie voor muziek!

Gratis proefles boeken »



Originele kinderfeestjes 

Waaghals-kinderfeest
Ben jij op zoek naar de allestoerste kinderfeestjes die er te vinden zijn in Flevoland? Stop dan met zoeken en lees snel onze blog vol met mega-stoere inspiratie. Ontdek deze coole kinderfeestjes met spierballen.

Voor hele stoere kids! »



Kinderfeest vol glitters

Is jouw kind helemaal gek van glitters, prinsessen en glamour? Geef dan een fabelachtig leuk kinderfeest! Wij hebben een paar tips voor je verzameld in Flevoland. Vier een origineel, fantastisch feest vol met glitters.

Schitterende feestjes »



Kinderfeestje op wielen

Vier een gaaf Indoor Mountainbike Feestje in Almere Buiten! Je kind crosst samen met vrienden door een indoor bos vol met spannende routes. Inclusief pitstop voor snacks en cadeaus! Krijg ook een toffe verrassing mee naar huis.

Perfect voor durfals 8+ »



Spring & Neon kidsfeest
Staat jouw kind nu al te springen om een gaaf kinderfeest? Ga voor een energiek feestje bij Jumping Jack in Almere! Je kan er trampoline springen en hebt er glow in the dark minigolf. En sluit gezellig samen af met iets lekkers!

Je hoeft niet te kiezen »



Nog veel meer leuke tips


Heel veel kinderfeestjes
Heb jij een (bijna) jarige in huis en ben je op zoek naar een supergaaf kinderfeestje? Bekijk dan het meest complete overzicht met meer dan 170 actieve, creatieve, sportieve en stoere verjaardagsfeestjes in en om Flevoland.

Welk feestje wordt het? »



Volle uit(jes)agenda
Na een intensieve schoolweek is het natuurlijk tijd voor wat ontspanning en heerlijke 'quality time' samen. In het weekend, maar ook na schooltijd. Vind de leukste uitjes die een mooi plekje verdienen in jullie familie-agenda.

Plan elke week iets leuks »



Altijd nieuwe inspiratie
Ontdek in onze blogs de favoriete uitjes en adressen in en om Flevoland. Maar ook handige lijstjes, ervaringen van onze reporters en leuke, creatieve tips. En iedere week delen wij onze Weekend-Tips Top 5 via Instagram.

Volg onze Insta stories »



Voor 1 euro met de bus!
Deze zomervakantie reizen kids in Almere met de Zomer Kids Dagkaart van allGo voor €1,- naar leuke uitjes! Maar ook naar dat toffe clubje. Of naar die coole locatie voor een kinderfeestje. Gewoon om vast sfeer te proeven.

Neem alvast een kijkje... »



Liefs, Kidsproof Flevoland