• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste theatervoorstellingen in het najaar

18 september 2024
Het theater is een magische plek voor kinderen. Vol verbazing je ogen uitkijken, giechelen, op het puntje van je theaterstoel zitten... Dit zijn onze 16 favoriete kindervoorstellingen die te zien zijn bij Kunstlinie Almere in het najaar. Laat je verrassen door deze mooie producties!

De leukste theatervoorstellingen in het najaar 2024!


1. DadoDans (2+)

Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich op 13 oktober door de ruimte. Niet in haar eentje, maar gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij. KLeurR+ legt een verbinding tussen verven, tekenen en dansen in deze kleurrijke voorstelling.

Kom je ook kijken?




2. Juf Roos, Een partijtje voor Gijs

Juf Roos komt op 20 oktober terug naar het theater. Bewonder een spannende en muzikale reis die Juf Roos en Gijs maken langs alle plekken waar de verjaardag van Gijs wordt gevierd. Ze komen samen in lastige situaties terecht, maar natuurlijk brengen Juf Roos en Gijs, samen met de kinderen uit de zaal, dit avontuur tot een goed einde.




Theater in de herfstvakantie


3. Koffie & Theater

Voor alle tortelduifjes, zielsverwanten en BFF’s is er ‘Dit is geen liefde’; een ochtend vol hartjes, rozen, vonken, en liefdesbriefjes! De ochtend van 27 oktober waar je echt trouwt voor een dag met je liefste liefde! <3 Met de voorstelling Het Prinsensprookje van Dear T.




4. Sam en Julia (3+)

De muizen zijn terug op 28 oktober! Als Sam en Julia hun lievelingsspeelgoed kwijtraken, is het muizen geblazen en begint een doldwaas avontuur door het muizenhuis heen. Ze gebruiken gevonden voorwerpen als snufjes om hun speelgoed terug te vinden, krijgen hulp van de andere muizenbewoners en maken muziek met alles wat ze maar kunnen vinden. Onderweg komen ze erachter dat het niet meer uitmaakt of ze vinden wat ze zochten, want alles wat je onderweg vindt, is veel leuker! 



5. Het Kabouterboek (2+)

In Het Kabouterboek – de voorstelling kom je superveel te weten over kabouters. Hoe klinkt het als ze zingen(vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert op 28 oktober de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie? 


6. Shrek de musical

Shrek de Musical komt naar Nederland! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans. Zal het Shrek lukken om de prinses uit de toren te redden? Betreed het moeras en laat je op 30 en 31 oktober betoveren door de bekende sprookjesfiguren .

Lees meer over deze magische theatervoorstelling




7. Buurman & Buurman gaan naar de maan (4+)

Als Buurman & Buurman na een dag hard werken ‘s avonds nog even in de tuin zitten, zien ze dat het volle maan is. Wat zou het toch bijzonder zijn om hun huisje eens vanaf te maan te kunnen bekijken, fantaseren ze. ‘Zullen we niet gewoon een raket bouwen en het proberen?’ zegt Buur. Als dat maar goed gaat… Te zien op 1 november.

Hier vind je de tijden en tickets




8. Het mysterie van Villa Fantoom (6+)

‘Het mysterie van Villa Fantoom’ is een spannend, visueel en humoristisch stuk over vluchtig eigenbelang versus blijvende vriendschap, met betoverende dans van Noa Janssen en meesterlijk poppenspel van Ila van der Pouw. Zonder enige moeite laat zij op 3 november de grote creaties door sierlijke manipulatie, snelle stemwisselingen en perfecte timing uitgroeien tot volwaardige acteurs!

Kom gezellig met het hele gezin kijken!




Te gekke voorstellingen in thema


9. Het Groot Almeers Sinterklaasfeest


Op 24 november komt Sinterklaas weer naar het Kunstlinie tijdens het Groot Almeers Sinterklaasfeest! Maar zal het wel goed gaan dit jaar? Is alles wel op tijd klaar? Met een spannend verhaal, veel meezingliedjes en natuurlijk een heleboel pepernoten maakt Theaterschool Almere er weer één groot feest van.

Check it out!




10. Koffie & Theater

Wie dit leest is een mens. Maar wat is een mens? En ben je meer mens als je een mensen-mens bent? Tijdens ‘Dit is geen mens’ op 24 november staat de Mens eindelijk eens centraal. Let op: ook geschikt voor mensen! Met de voorstelling Spoedcursus Mens van TG.AAA

Theater voor ouder en kind




11.
Kruimeltje de Familiemusical (6+)

Na het enorme succes van ‘Kruimeltje’ is Nederlands favoriete straatschoffie terug met een nieuw avontuur in de theaters!
In de vrolijke en spannende familiemusical ‘Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn’ neemt Kruimeltje je mee op een reis vol avonturen, humor, fantasie en aanstekelijke liedjes.

Een must-see voor het hele gezin



12. Kerst Sing-a-Long 2024

De Kerst sing-a-long is een jaarlijks terugkerend feest in Kunstlinie. De kinderen van Theaterschool Almere zingen, onder begeleiding van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, bekende en minder bekende kerstliedjes. Het publiek mag natuurlijk lekker meezingen! Trek op 15 december jouw mooiste kleding aan en kom naar deze feestelijke middag als heerlijke opwarmer voor de kerstdagen.

Een middag vol kerstliedjes!



Theater in de kerstvakantie


13. Nigel Otermans (6+)


In zijn nieuwe show maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel krijgt een mysterieuze kist, die een tijdmachine blijkt te zijn. Daarmee reist hij op 27 december naar de middeleeuwen (toen goochelen ten strengste verboden was) via de jaren vijftig (toen het variété zijn gloriejaren beleefde) naar de toekomst. Lukt het Nigel om in onze tijd terug te komen?

Stap in de magische wereld van deze illusionist!



14. Koffie & Theater

Tijdens ‘Dit is geen Oud & Nieuw’ is het dan weliswaar geen Oud & Nieuw, maar heb je Oud & Nieuw wel nodig om Oud & Nieuw te vieren? Wij denken van niet! Drie, twee, een: Gelukkig Nieuwjaar! Met de voorstelling Van hier tot oneindig van Garage TDI op 29 december.



15. Woezel en Pip (2+)

De lieve hondjes Woezel en Pip komen terug naar het theater en nemen je opnieuw mee naar een wereld vol magie en plezier in een gloednieuw en muzikaal sprookjesfeest. Nadat de Wijze Varen heeft voorgelezen uit het bijzondere sprookjesboek, komen Woezel en Pip op een idee: ze gaan hem verrassen met een sprookjesoptreden! Kom lekker dansen en zingen op 30 december!

Vrolijk uitje voor de allerkleinsten!



16. Overleven in het theater

Wat doe je met bijna niks, als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling op 3 januari van Jetse Batelaan zie je mensen die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren. 

Nog meer theatertips!
Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Benieuwd naar alle theatervoorstellingen in het voorjaar? We verzamelden in een blog de allerleukste voorstellingen in het voorjaar. Heerlijk samen met de familie naar Kunstlinie in Almere!

Veel plezier bij alle voorstellingen! Naar de website