• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

7 x doen in Lemmer met kinderen

29 juli 2024
Lemmer is een heerlijke plaats in Friesland, vanaf waar je prima de omgeving kunt verkennen. Wij geven je dé kidsprooftips voor deze fijne badplaats.
De leukste uitjes in Lemmer met kinderen

1. Woudagemaal

Je ziet het karakteristieke Woudagemaal al van ver liggen. Dit is een super leuk uitje met kinderen. Lees er HIER alles over.

Woudagemaal 

2. Beachclub Lemmer

Ook in Friesland vind je beachclubs en Beachclub Lemmer is met regen of zon een heerlijke plek om te chillen. Op warme dagen kan het hier echt druk worden. Dus mijn advies: kom vroeg!

3. Sybrandy's speelpark

Op steenworp afstand van Lemmer vind je Sybrandy's speelpark. Hier kunnen kids klimmen en klauteren en in een bootje van een steile helling af sjezen.

Sybrandy's Speelpark

4. Blotevoetenpad

Bij hetzelfde speelpark vind je ook een giga blotevoetenpad! Door middel van borden langs het pad lees en leer je ook iets over de eerste bewoners van Friesland die je voor gingen. Wow! De moeite waard!

Blotevoetenpad Gaasterland

5. Hege Gerzen

Een speelstrandje mét een pierenbadje met glijbaan én een strandpaviljoen voor wat lekkers. Bovendien kun je voor een paar euro extra nog een rondje over de midgetgolfbaan ook!

Hege Gerzen 

6. Mar & Klif

Dit educatieve bezoekerscentrum is echt SUPER leuk met kids! Ze kunnen hier eindeloos spelen en voor nieuwsgierige kinderen is er genoeg te leren over de ijstijd die in Friesland voor wat reliëf heeft gezorgd. Op speelse wijze snappen ze straks hoe het landschap hier is ontstaan.

Mar en Klif 

7. Rysterbosk

Het Rysterbosk heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig kun je er een mooie en gevarieerde wandeling maken! 

Meer lezen over de omgeving?