• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Boswandeling met warme chocomelk toe in Friesland

1 oktober 2024
Even lékker een frisse neus halen is een must als de dagen korter worden en in de donkere wintermaanden. Jas en laarzen aan en gáán! Zo'n uit je nog nét even wat leuker maken? Eindig in een restaurantje, met een warme chocomel en een gezellige spelletje kaarten aan tafel! Wij zetten de leukste natuurwandelingen in Friesland voor je op een rij.
Boswandelingen met kinderen en chocolademelk

1. Rysterbosk

Maak een van de leuke wandelingen door het Rijsterbosch en schuif aan bij B&B Rijsterbosch voor een heerlijke chocomel of misschien nog een portie poffertjes erbij?

2. Drents Friese Wold

Vanaf bezoekerscentrum het Drents-Friese Wold kun je verschillende wandelingen maken. Lekker buiten geweest? Haal dan bij IJgenweis nog even een heerlijk warme chocomel! 

3. Sneekermeer

Wandel de route van 3,7 km bij de Bokslootpolder (vanaf Sneekermeer Zuid). Zit de wandeling er op? Rij dan naar Picknickers of Salt aan het IJsselmeer. Beide heerlijke plekken om even lekker te genieten van een warm drankje en je gezin!

Paviljoen Salt  

4. Rondje Lytse Wielen

Een rondje Lytse Wielen bij Leeuwarden is precies 5 km! Een fijne afstand met wat oudere kinderen. Daarna kun je bij paviljoen Groote Wielen even heerlijk opwarmen!

Groote Wilen

5. Sparjebird

Sparjebird is een superfijne plek waar een heerlijk speelbos is. Hier kun je een route wandelen langs bosdieren, waar bij elk bosdier een opdracht te doen is. Daarna kun je bij de gezellige blokhut even lekker genieten van iets lekkers!

Blokhut Sparjebird

6. Paviljoen 't Mar

Hier kun je een rondje door het bos wandelen, bij goed weer kijken naar de kunsten van kitesurfers op het Mirnser Klif en even heerlijk bijpraten bij Paviloen 't Mar

Paviljoen t Mar

Ben je op zoek naar nog meer tips? En bereid om een ritje naar Noord-Holland te maken? Wij hebben ook boswandelingen met chocolademelk in Noord-Holland!