• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x doen in Sloten met kinderen

8 juli 2024
Sloten is een prachtig stadje in Friesland, met een rijke geschiedenis en plenty leuke dingen te doen met kinderen. Het is klein en daardoor makkelijk te bewandelen met korte beentjes.
Tips voor Sloten met kinderen

1. Wandelen door de historische binnenstad: Sloten staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historische binnenstad met pittoreske grachten, oude gebouwen en charmante straatjes. Sloten is klein en knus. Je loopt als het ware een rondje en komt van alles tegen. Een wandeling maak je leuk door onderweg lekker gekke foto's te maken. TIP: in het hoogseizoen schiet de stadsschutterij iedere vrijdagavond het kanon van Sloten af!

2. De Waterpoort: De Waterpoort van Sloten is een van de opvallendste kenmerken van de stad. Het is een imposante poort uit de 14e eeuw die diende als verdedigingswerk. Tegenwoordig is het een historisch monument en een populaire plek om een goede selfie te maken.

3. Varen over de grachten: Sloten staat bekend als een van de kleinste steden van Nederland met nog steeds grachten. Je kunt een boottocht maken over de grachten om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit kun je elke donderdagmiddag in de zomer doen. 

4. Museum Sloten: Dit museum heeft een giga collectie toverlantaarns! De voorlopers van TikTok ;-). 

5. Strandje de Baaier: Strandje de Baaier ligt aan het Slotermeer. Strandje de Baaier Sloten 

6. Proef de specialiteiten: Ontdek de smaken van Friesland door lokale gerechten te proeven, wat dacht je van droge worst, Friese kaas, paling en suikerbrood? 

7. Korenmolen de Kaai: Loop heerlijk langs de grachten en over bruggetjes naar de Korenmolen. Deze molen is alleen op zaterdag open, dan kun je er meel kopen en een kijkje nemen. Bij de molen staat een picknicktafel met een boekenuitleenkastje, leuk!

Korenmolen de Kaai Sloten Friesland

8. Fontein: een van de 11 fonteinen in de 11 Friese steden, vind jij de Kievit? Daar kan je lekker omheen spelen.

11 fontijnen Sloten Kieviet

9. De Mallemok: Boerderij de Mallemok is een heerlijke locatie met kinderen. Het terras zit gelijk naast de speeltuin, zodat je er goed zicht op hebt.

Speeltuin naast de Mallemok

TIP: ze hebben er heerlijke pizza's uit de houtoven! 

Brasserie De Mallemok Friesland

Op 13 minuten rijafstand vind je Lemmer, een plaats waar altijd veel te doen is! Ga lekker naar de Beachclub of bezoek het Woudagemaal. Of rij door naar Sybrandy’s Speelpark en neem bij goed weer je zwemspullen mee voor De Hege Gerzen. Dan kun je daarna nog even verder genieten!

Ook leuk om te lezen: