• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek Het Virtuorium in Leiden

23 september 2024
Of je nu op zoek bent naar een spannend kinderfeestje, een leuk familie-uitje in de schoolvakanties of een gezellige woensdagmiddagactiviteit: Het Virtuorium in de Breestraat is hét adres voor een Virtual Reality experience in Leiden.
Het Virtuorium Leiden voor kinderen
Bij Het Virtuorium in Leiden stap je in de wereld van Virtual Reality (VR). Met behulp van een VR-headset en controllers kun je bijvoorbeeld bergen beklimmen, de oceaan verkennen of puzzels oplossen in een virtuele escape room.


Onze ervaring

We zijn hier nu al een aantal keer geweest met onze kinderen en dit blijft één van de favoriete Kidsproofuitjes in Leiden! Pijl en boog schieten ( op een paar orcs) is de favoriete game van onze jongste zoon, de oudste vindt de sportspellen zoals tennis en skiën fantastisch en ik vond het lopen over de plank (hoogtevrees- alert!) echt een waanzinnige ervaring. En kijk ons hier Angry Birds spelen, dat was ook heel leuk!



Wat kan je allemaal doen bij Het Virtuorium?

Het Virtuorium in Leiden is dé plek voor een onvergetelijk familie-uitje of kinderfeestje. Je kan ze ook inhuren om op jouw locatie een hele VR experience neer te zetten. Tof voor je familiefeest of burendag of noem maar op... Dit virtual reality centrum biedt een unieke ervaring voor kinderen en iedereen vanaf een jaar of 8. Echt niet jonger? Nee, nog even geduld dan inderdaad. Bij jongere kinderen blijft de hoofdset namelijk niet goed zitten en zijn de spellen wat te intens of complex. Lees hieronder wat er allemaal mogelijk is bij Het Virtuorium.



VR Kinderfeestjes

We hebben het al een paar keer van dichtbij gezien; Kinderfeestjes bij het Virtuorium zijn een groot succes. Kinderen kunnen zich onderdompelen in spannende virtuele werelden, puzzels oplossen in VR escape rooms, of avonturen beleven als piraten of ontdekkingsreizigers. Er is limonade en wat lekkers en het enthousiaste team zorgt ervoor dat elk feestje soepel verloopt en onvergetelijk is.




VR Verhuur thuis of op locatie


Naast kinderfeestjes biedt het Virtuorium ook verhuur voor speciale gelegenheden. Thuis of op locatie; als er maar een dak en stroom aanwezig is. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, een familiedag, of een vriendengroep, de mogelijkheden zijn eindeloos. De VR-ervaringen zijn perfect om samen te werken en plezier te hebben. Zes mensen kunnen tegelijk spelen met één opstelling, meerdere opstellingen zijn mogelijk. Er is een standaard twee uur evenement waarbij 40-50 mensen kunnen spelen. Opschalen naar 100 of meer deelnemers is mogelijk. Ga voor 1-8 uur lang VR-plezier, met ervaringen van 10 minuten per keer.


VR Gezinsuitje in de vakantie, het weekend of op een vrije middag.


Het Virtuorium is ook ideaal voor een familie-uitje. Tijdens de schoolvakanties of op een vrije woensdagmiddag kunnen gezinnen samen genieten van interactieve en educatieve VR-ervaringen. Van het beklimmen van virtuele bergen tot het verkennen van de oceaan, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Vaak zijn er ook kortingsacties voor kinderen in de schoolvakantie, vraag ernaar.



VR schoolarrangementen bij Het Virtuorium


Virtuorium heeft drie schoolarrangementen samengesteld, voor zowel po (vanaf groep 5) als vo. Het doel van elk arrangement is om leerlingen en docenten dichter bij elkaar te brengen, door gezamenlijk nieuwe avonturen te laten beleven. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Leuke VR-spellen en ervaringen voor kinderen

Het Virtuorium in Leiden heeft een breed scala aan VR-spellen en ervaringen die perfect zijn voor kinderen. Hier zijn enkele populaire opties:
-Beat Saber:
Een ritmisch spel waarbij je met lichtzwaarden op de maat van de muziek blokken moet doorsnijden.
-Job Simulator:
In dit grappige en leerzame spel kunnen kinderen verschillende beroepen uitproberen in een virtuele wereld, zoals chef-kok, winkelbediende of kantoormedewerker.
-Fruit Ninja VR:
Een actievol spel waarin je fruit moet hakken met zwaarden.
-Astro Bot Rescue Mission:
Een avonturenspel waarin je een kleine robot helpt om zijn vrienden te redden.
-Moss: Een betoverend spel waarin je een muis genaamd Quill begeleidt op een episch avontuur. Het spel combineert puzzels en actie in een prachtige omgeving.
-Jungle Quest:
Een VR escape room speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 9 jaar, waarin ze puzzels moeten oplossen en avonturen beleven in een jungle.



Praktische informatie


Reserveer je VR ervaring online of bel ze even voor meer informatie: 06- 588 62 965. Het Virtuorium is gelegen aan de Breestraat 51 in Leiden en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de buurt. Aangeraden wordt Parkeergarage Breestraat. Deze parkeergarage ligt boven de Hoogvliet supermarkt en is bereikbaar via de Kaardesteeg. Het is slechts een korte wandeling naar het Virtuorium. Het Virtuorium is dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00 uur.



Bezoek het Virtuorium en beleef een dag vol avontuur en plezier met het hele gezin! Veel plezier, Tamara en Jantine - Kidsproof Leiden

Naar de website