• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

26 x Zomeruitjes in Zuid-Holland voor het hele gezin!

24 juni 2024
Wat een leuke uitjes zijn er in Zuid-Holland! Hieronder vind je volop inspiratie voor de komende tijd. Creatief aan de slag, dagje stad, naar de zeehonden, de hoogte in, lekker spelen en ravotten, rondje door de haven, naar de Romeinen.... iedereen heel veel plezier!


Spetteren, spelen & springen





Hier ga je zeker nat!
In recreatiegebied Vlietland vind je het te gekke Storm Aquapark! Naast klimmen, klauteren, glijden en plonzen op de waanzinnige speelstructuur kun je hier ook (super)suppen en genieten op het fijne terras. Enjoy!
Storm Aquapark Leiden >>




Hele dag ravotten
Kinderen komen tijd tekort in Plaswijckpark: het is speelpark, dierenpark en waterpark in één. Sjees in de Verkeerstuin, spot de leukste dieren, spetter in de Havenspeeltuin, banjer in de Avonturenbeek en meer.
Er is zóveel te beleven >>




Nieuw avontuur
Met 7000 m2 aan binnen- en buiten zip & klimparcoursen is Adventure City dé plek waar je met het hele gezin op avontuur gaat. Vanaf 1 juli gaat het nieuwe Tubing & Netpark open. Komen jullie roetsjen en springen?
Lekker actief familie-uitje >>




Naar Bounce Valley!
In Delft, Zoetermeer en Capelle aan den IJssel vind je de geweldige luchtkussenparken van Bounce Valley! Kom ook bouncen op meerdere verhogingen, obstakels, games en hindernissen. Springen maar!
Naar welke locatie ga jij? >>


Naar andere tijden




Op vakantie in Archeon
In Archeon vier je 4 of 5 dagen vakantie in een toffe lodgetent! Het is inclusief eten, toegang tot het park, het buitenzwembad, de speeltuin en meer. Tip: met de Kidsproofcode ligt er een verrassingspakket klaar!
Boek nu met Kidsproofcode >>




Romeinse zomer

Vier een Romeinse zomervakantie in het Rijksmuseum van Oudheden! Met de familiespeur- en luisterroute ontdek je het luxe leven op een Romeins landgoed. En ontdek of jij een Romein kunt zijn en ga als Romein op de foto!
Word Romein in één dag >>




Bezoek de Delftse Dino!
Deze zomer loop je in Delft bij DOK in OPEN tegen een unieke vondst van Naturalis aan: een skelet van een echte Triceratops! Ook zijn hier allemaal leuke Dino-activiteiten en word je een echte Dino-expert. Alles is gratis, kom ook!
Gratis dino-activiteiten >>




Zwarte Gaten Parade
Leer in de zomer alles over zwarte gaten in Rijksmuseum Boerhaave! Maak je eigen zwarte gat, doe mee met de Gravity Challenge en nog veel meer. Tip: de waterspeeltuin in de binnentuin van dit kidsproof museum is ook open!
Onbegrijpelijk leuk! >>

Haven & zeeleven




Zomer bij het water

Het Maritiem Museum bestaat 150 jaar en viert dat met een zomer vol feestelijke activiteiten. Van historische vaarten en wereldse hapjes tot een concert van Sinfonia Rotterdam en een Maritiem Festival.
Check alle festiviteiten >>




De leukste havenuitjes
Hét startpunt voor een bezoek aan de haven van Rotterdam is Port Pavilion. Hier vind je de leukste uitjes in de haven, van tours en uitkijkpunten tot attracties. De enthousiaste HavenHosts helpen je graag!
Ontdek het hier >>




Duik mee onderwater
Ontdek de onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen. Haaien, otters, schildpadden, kwallen, pinguïns, zeepaardjes en nog veel meer: bij SEA LIFE kom je er álles over te weten. Leuk & handig is de nieuwe Sea Scan App!
Boek online met korting >>




Zeehonden zien
Ga op ziekenbezoek bij zeehondenopvang A Seal! Kijk hoe de zieke dieren worden verzorgd en leer alles over ze en over hun leefgebied in het bezoekerscentrum. Kids kunnen zelf een (knuffel)zeehond verzorgen!
Komen jullie op bezoek? >>

Uren speelplezier




Bouwen & spelen

Dol op bouwen en spelen? Dan is Legoland® Discovery Centre een must! Met 4-D bioscoop, speelzones, miniland, DUPLO® park en meer. Tip: leuk te combineren met het naastgelegen SEA LIFE Scheveningen.
Voor LEGO fans >>




Zomer met Peppa Pig
Het is altijd héérlijk spelen bij Peppa Pig World of Play in de Mall of the Netherlands! Deze zomer is een speciale zomerspeurtocht en ontdek je Peppa's favoriete plekjes waar ze is geweest. Ga je mee op zomeravontuur?
Knortastisch leuk >>

Kunst & kids




Proef een kunstwerk

Kom kijken, proeven en weer kijken in het LAM museum. Waar smaken de kunstwerken naar? En ontdek je andere details als je proeft? Ontdek meteen ook het mooie Landgoed Keukenhof met kabouterpad en nog veel meer.
Smaakt naar meer >>




Perfecte plaatjes 
Kids maken spelenderwijs kennis met fotografie in het Nederlands Fotomuseum. Ontdek de bijzondere verhalen achter de 99 iconische foto’s van de Eregalerij. Ook heel tof: het familiespel Zinnige Zintuigen!
Klik verder! >>




Zomertekenschool
Vanaf 6 juli start de Zomertekenschool in het Kinderboekenmuseum. Het staat volledig in het teken van de bekende illustrator Philip Hopman. Doe mee met de creatieve activiteiten en leer de fijne kneepjes van het vak!
Naar de activiteiten >>




Kunst kijken en maken
Voor families is er altijd iets te doen in de Kunsthal! Bewonder nog tot 1 juli de magische illustraties van Mark Janssen. Doe de hele zomer de Kijk&Doe-tocht in de kleurrijke tentoonstelling Yes to All en maak zelf kunst in het atelier.
Ontdek het samen >>




Ontdek het Mauritshuis
In het prachtige Mauritshuis ontdek je samen beroemde schilderijen zoals het Meisje met de parel, Het puttertje, De stier en nog veel meer. Er zijn speciale speurboekjes en audiotours voor kinderen en families. Leuk uitje!
Kinderen altijd gratis >> 




De jonge Rembrandt
In Leiden vind je de Young Rembrandt Studio, de plek waar Rembrandt ooit schilderles kreeg van zijn leermeester. Laat je 7 minuten verwonderen door deze experience. Gratis entree en leuk voor alle leeftijden!
Gratis video experience >>


Dagje stad





Dagje Delft deze zomer
Een dagje Delft is altijd leuk met je kinderen! Dwaal door de historische straatjes, ga creatief aan de slag met Delfts Blauw, bezoek de Dino van Delft, geniet van pannenkoeken, doe een rondvaart en nog veel meer!
Ontdek de leukste tips in Delft >>




Doen in Dordt
Een dagje of weekend met de kinderen naar Dordrecht en omgeving? Aanrader! Er is veel te zien, doen en beleven in de regio. Wij verzamelden een aantal hotspots, van gaaf museum tot bijzonder logeeradres.
Dit zijn leuke tips >>

Rondje highlights




Op pad met Renzy

Ontdek de highlights van Zuid-Holland in een 2 -persoons autootje van Renzy! Verken de Bollenstreek, het Groene Hart of met het familiepakket langs de kust en de duinen. Ondertussen doen de kids een leuke fotopuzzeltocht.
Ook zo'n stoer autootje >>



Met korting de hoogte in
Ervaar en ontdek Rotterdam vanaf 185 meter hoog op de Euromast! Geniet van het waanzinnige uitzicht, doe de leuke speurtocht en beleef de Euroscoop Experience. Nu mét speciale Kidsproof korting!
Te gekke beleving >>




Hollandser wordt het niet!
Ontdek de verhalen van de eeuwenlange strijd tegen het water in Kinderdijk. Stap in het leven van de molenaar en zijn gezin in 1950 en bekijk het Werelderfgoed vanaf het water tijdens een mooie rondvaart.
Naar de molens >>




Rondje stoomtrein
Kom naar Stoomtrein Katwijk-Leiden en beleef de sfeer van vroeger. Kinderen kunnen uren spelen met de treinen en natuurlijk stoom je een rondje mee om het meer. Tip: Op 6 & 7 juli zijn de Kinderstoomdagen!
Leuk voor het hele gezin! >>

Heel veel plezier tijdens jullie uitje! 

Kijk in onze Uitagenda voor heel veel uitstapjes op datum