• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Triceratops de kudde in Naturalis! Kidsproof?

8 oktober 2024
NIEUW! Voor het eerst is een kudde van 5 triceratopsen bijelkaar te zien in Naturalis. In deze interactieve familietentoonstelling sta je oog in oog met ze én leer je de Triceratops écht kennen. Is dit ook een leuk uitje met je kinderen?
Triceratops, de kudde in Naturalis!
In 2013 deed Naturalis een wel heel bijzondere vondst in Wyoming (VS): vijf triceratopsen! Na jaren van opgraven, prepareren en onderzoeken zijn de iconische plantenetende dino's klaar en ze staan vanaf vrijdag 18 oktober 2024 voor het eerst samen tentoongesteld in Naturalis in Leiden. En dat is een wereldprimeur!

Wist je dat na de vondst van Naturalis er nog veel meer bekend is geworden over deze gigant? Dat leer je op een hele laagdrempelige manier in deze nieuwe familietentoonstelling!


Is de Triceratops tentoonstelling in Naturalis ook leuk voor kinderen?

Jazeker! Naturalis heeft, natúúrlijk zouden we bijna willen zeggen, aan de kinderen gedacht. Het is een échte familietentoonstelling. Je vindt de kudde helemaal boven in het museum in zaal 10


Zie je deze enorme reus mét baby liggen? Dan ben je bij de juiste zaal!

Als je de zaal binnenkomt... WOW! Echt mega-indrukwekkend. Daar staan de 5 giganten van zo'n 67 miljoen jaar oud en jij staat oog in oog met deze énorme planteneters... zo bijzonder! Je kunt om de hele kudde heenlopen en elk botje goed bekijken. Ook staan er schermpjes waarmee je de kudde tot leven wekt en ze zo de zaal uitlopen!



Zijn er ook activiteiten te doen?

Natuurlijk! Achter de kudde vind je een heleboel leuke spelletjes en interactives waardoor je de triceratops veel beter leert kennen. Wat aten ze? Hoe leefden ze? Hoe klinkt (en ruikt..) een scheet van een triceratops? Samen met je eigen kudde moet je proberen uit handen te blijven de grootste vijand... de T. rex! Ook kun je zelf je eigen triceratops inkleuren met 'interactieve graffiti'. 



Je leert ook van alles over het doen van onderzoek en kijkt door een microscoop of je bepaalde lijntjes kunt vinden in de botjes. Zo krijg je een beeld van het werk van de paleontologen van Naturalis.

Hilarisch is het spel waarmee je kunt testen of jij en je buur-triceratops matchen. Je scant daarna de QR code die in beeld komt, en hebt meteen een te gekke foto van jezelf, als triceratops:-).



Op Dino avontuur met de kleintjes!

Dit is zó leuk. Ga met je kleine mini-dinofans vanaf 3 jaar naar het auditorium voor een echt dino-avontuur! Ze ontdekken hier hoe je dinobotten opgraaft, hoe je in een kamp leeft en hoe je dinobotten onderzoekt. Labjasje aan, botten uitgraven, kruiwagen rijden en boekjes lezen in de tent, net als een échte paleontoloog.



Kom met je kudde naar de kudde!

Onze conclusie? Kom met je eigen kudde naar de kudde in Naturalis! Met deze nieuwe zaal vol triceratopsen hebben ze alles in huis om van iedereen een grote dino-fan te maken. De skeletten zijn mega indrukwekkend, de knuffels in de winkel super aaibaar, het dino-avontuur voor de kleintjes is ge-wel-dig en de extra activiteiten geven verdieping én plezier.



Tip: Heb je een échte dino fan bij je van 8 jaar of ouder? Overweeg dan om ook de Rexperience bij je toegangsticket te reserveren. Een attractie waarmee je letterlijk terugreist naar de tijd van de dino's...

Reserveer je kaartjes online 

Naturalis gaat extra lang open voor deze speciale gebeurtenis, maar het belooft snel uitverkocht te zijn. Klik door via de roze button op deze pagina om nu alvast je ticket met tijdslot te reserveren. Aan de deur zijn in principe geen kaarten meer te koop, dus zorg dat je een ticket met tijd hebt gereserveerd voordat je van huis gaat.


Parkeren bij Naturalis

Let op, in verband met werkzaamheden aan de nieuwe parkeergarage is er bij het Naturalis gebouw tot medio september 2025 zeer beperkte parkeergelegenheid. Treinstation Leiden Centraal is op loopafstand. Er is een fietsenstalling aanwezig.

Klik door via de roze button naar de website van Naturalis voor alle info!

groet, Tamara & Jantine
(alias Triceratops rechts & links:-)


Naar de website