• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Rijksmuseum Boerhaave: Voor alle nieuwsgierige aagjes

11 juli 2024
Midden in het oude centrum van Leiden vind je Rijksmuseum Boerhaave. Meer dan een bezoekje waard, zeker als je een paar nieuwsgierige aagjes thuis hebt! In deze nieuwsbrief jouw to-do lijstje voor een zomervakantie vol waterpret, zomerworkshops en ontdekkingen. Helemaal fan? Dan starten in september de toffe jeugdcolleges!
Vakantie bij Boerhaave
Er is echt van alles te doen deze zomervakantie in Rijksmuseum Boerhaave! De waterspeeltuin, schateiland en nog veel meer. En duik zelf in een zwart gat tijdens de Zwarte Gaten vakantieworkshops!



Zwarte Gaten Parade
Doe mee aan de Zwarte Gaten vakantieworkshops! Maak je eigen zwarte gat, doe de Gravity Challenge, maak een hologram projector en bespeel een muziekinstrument zonder het aan te raken.



Spelen in Waterland
In de binnenplaats van het museum vind je de Leidse geheimtip... Waterland! Hier kunnen kinderen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Zij spelen en ontdekken, jij kijkt toe vanaf het terras.



Aanbieding BSO's
Tijdens de vakanties kunnen BSO's naar Rijksmuseum Boerhaave voor slechts €1,- per kind. Lekker in Waterland spelen, meedoen aan workshops en natuurlijk het museum ontdekken. Belangrijk: meld het bezoek van tevoren aan!

Deze leuke activiteiten zijn er altijd te doen:


Ontdek Schateiland
Ga op expeditie naar de Gouden Eeuw in de doe-tentoonstelling Schateiland. Vaar mee en vind vreemde dieren en planten, gebruik de sterren en de zon voor de juiste koers en maak een fantasiedier!

Wiskunderoute | 8+
Haal de wiskundekoffer bij de kassa en volg de Wiskunderoute door het museum. Verklein een tekening met een tekenaap, maak een anamorfose en reken met de stokjes van John Napier. Er is ook een Wiskunderoute voor 14+.

De dokterstas
Ga met een dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van je eigen lichaam. Luister naar je hartslag en kijk of jij net zo precies kan werken als een chirurg. Leuke gratis familie-activiteit!

Canon speurspel
In Rijksmuseum Boerhaave vind je veel objecten die met de Canon van Nederland en dus met belangrijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis te maken hebben. Ontdek het met het Canon-speurspel!

Kinderfeestje
Vier je feestje als echte wetenschapper in dit leuke museum! Doe een workshop zeepjes maken (7+), astronaut (8+) of spinnendokter (12+) én doorlopend toffe proefjes. Natuurlijk is er wat lekkers én een cadeautje voor de jarige.




Voor de échte nieuwsgierige aagjes zijn de jeugdcolleges een must!


Jeugdcolleges | 8-12 jr
In september start een reeks van 4 jeugdcolleges bij Rijksmuseum Boerhaave. Deze worden gegeven door echte wetenschappers. Met onderwerpen als: Kan je je huiswerk maken in je dromen? en meer! Meld je nieuwsgierige aagjes direct aan!


Via de roze button klik je door naar de website van Rijksmuseum Boerhaave en vind je nog veel meer informatie. Héél veel plezier!

Naar de website