• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zomers dagje in de kop van Noord-Holland!

25 juni 2024
2024 - Zomervakantie! Hét moment om er met je kids lekker een dagje op uit te gaan. Ideaal om Alkmaar en omgeving te ontdekken als je hier niet vandaan komt, maar ook als je hier woont, is het leuk om een dagje de toerist uit te hangen! Alkmaar heeft een gezellig centrum, heel veel leuke kinderuitjes en bovendien duinen, zee en strand!

Op Kidsproof Kop van Noord-Holland staan de Uitagenda en de Eropuit-categorie vól met zomer activiteiten voor ouders & kinderen. Hebben jullie zin in een dagje Alkmaar centrum met de kids? Dan hebben wij leuke tips voor je verzameld. Zin om alleen maar te shoppen? Dan is deze Alkmaar Kidsproof shopping route heel leuk!

De leukste musea in Noord-Holland

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk:dit is de grootste doorvaargroenteveiling ter wereld. Hier ontdek je hoe vroeger de groente werd geteeld en geoogst en hoe het daarna werd geveild. Er is van alles te beleven! Een speurtocht, een speciale audiotour voor kinderen (én volwassenen), de veiling, de rondvaartboot, de dieren en nog veel meer. In de zomer zijn er vaak extra activiteiten!

Zuiderzeemuseum in Enhuizen: daar is élk seizoen wel iets leuks te beleven. Het begint al bij een gezellig boottochtje van de parkeerplaats naar het museum! Kinderen kunnen hier echt eindeloos spelen, verkleden in Oud-Hollandse klederdracht of bijvoorbeeld een klompje schilderen. Deze zomer: wordt waterwijs! 

Museumstoomtram in Hoorn: rij je deze zomer ook mee met de locomotief van Museumstoomtram? Doe dan meteen de Stoomsafari: een leuke speurtocht of neem een kijkje bij het kolenvuur op de voetplaat van de locomotief! Je kunt ook een combinatie met een boottochtje maken. 

Huis van Hilde in Castricum: in de zomervakantie kun je superveel leuke dingen doen bij Huis van Hilde in Castricum! Kom ook naar het Huis van Hilde om een ArcheoGame te spelen, te spelen in de interactieve en megagrote zandbak of onderzoek zelf vondsten in het ArcheoLab. 

Lekker spelen! 
Land van Fluwel in Sint Maartenszee: hier kun je niet alleen leren over het ontstaan van de tulp, maar ook lekker ravotten in het tikkertjesbos, je weg zoeken door het doolhof én meedoen met de speurtocht samen met mascotte Zwiebol! Skelteren, klimmen of naar het blotevoetenbad, zelfs plonsen in het meertje... een dag is eígenlijk niet genoeg! 

Speelpark de Swaan in Oudkarpsel: dit speelpark heeft alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit! Plof neer op een van de ligweides terwijl de kids zich o.a. vermaken in de speeltuinen, bij Liedjesland, op de waterfietsen en klimmen op de klimkaas.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen: hier móet je een keer geweest zijn: Sprookjeswonderland! Een mini-Efteling voor de kleintjes, met een sprookjesbos, kabouterdorp, lieveheersbeestjesbootjes en een treintje. Dit park is bovendien heel vriendelijk geprijsd! 

Speelpark De Batavier in Bergen is een leuk speelpark voor uren speelplezier én na het spelen een potje midgetgolf!

Ook leuk: de beste speeltuinen mét terras.

Ga de natuur in! 
Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl: een heerlijk speelbos, een blotevoetenpad, kabouterpad, dierenvriendjespad; er is echt heel veel leuks in dit prachtige gebied! Lekker spelen of wandelen en bij IJgenweis iets eten en drinken! Top combi!

Lees ook de blogs:

Knuffelen met beestjes!

Wij hebben maar liefst 2 dierentuinen boven het IJ! Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn én het uitgebreide en super diervriendelijke Hoenderdaell

En wat dacht je van een Feed & Greet met alpaca's?

We hebben ook de leukste kinderboerderijen voor je op een rijtje gezet!

Op en langs het water
De kop van Noord-Holland heeft zoveel meer leuke plekjes om te ontdekken met de kinderen. Laat je verrassen en inspireren! Check hier de leukste strandtenten: Beach Clubs met speelgelegenheid.

Of ga lekker varen bij Alkmaar.

Ga zwemmen in een van deze 20 buitenzwembaden en zwemmeertjes

Lekker actief?

We hebben superveel speeltuinen. De leukste? Ga dat zelf maar ontdekken: leukste binnenspeeltuinen of de leukste speeltuinen buiten

Ook leuk: doe de kids autoroute of 33x doen West-Friesland en vergeet ons Waddeneiland Texel niet! 

Of lees hier alles over de volgende plaatsjes:

Heb je een tiener bij je? Dan wil je ook deze nog even lezen: Echt leuke dingen om te doen met tieners.

Heb je trek gekregen en wil je  weten waar je echt moet zijn?

In de omgeving zijn leuke overnachtingsadresjes om van een dagje Alkmaar een heel weekend of week te maken! Want je hoeft niet ver te reizen om het echt vakantiegevoel te krijgen. Of je nu één van de vele campings opzoekt met speeltuintjes op elk veld, je gaat voor een overnachting aan zee of je slaapt in een pipowagen, in de omgeving van Alkmaar met bossen, de zee en het strand, kom je helemaal tot rust met je gezin!


Ook leuk als je in Alkmaar woont, een dagje dichtbij huis kamperen is net zo leuk als ver weg!

Fijne zomervakantie!