• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zonnige uitjes voor deze zomer!

19 juli 2024
De tweede vakantieweek alweer! Woehoe, het is weer tijd voor buitenuitjes, waterpret en volop speelplezier. De zon schijnt (meestal) en de kids kunnen weer lekker ravotten in de natuur. Benieuwd hoe jullie de vakantiedagen kunnen opvullen? Er is genoeg te doen in Zuid-Limburg!
Favoriete zomeruitjes in Zuid-Limburg
Zomerplezier met binnenvertier

Triceratops Maastricht
Wow, er staat deze zomer een echt dinosaurusskelet in Centre Céramique! Experts van Naturalis bouwden het skelet bot voor bot op (gaaf om te zien!). Jullie kunnen hem t/m 4 aug bezoeken en er is meer te ontdekken!

Dino-activiteiten »



MergelRijk Valkenburg
Beleef deze zomervakantie een te gek ondergronds uitje! Maak toffe foto's bij de 3D grotschilderingen. Dwaal daarna samen door het gangenstelsel. Bewerk een mergelblokje in het grottenatelier. En bezoek ook DinoRijk!

Grotten, mergel en meer »



Ter land, ter zee en in de lucht

Fun Forest
Beleef deze zomervakantie op grote hoogte! Bij Fun Forest Venlo kun je de boom in. Klim via touwen, ladders en bruggen door dit mooie klimbos. Een super sportief dagje uit. En super leuk om samen met je kids te doen!

9 parcoursen »



Rederij Stiphout
Lekker het water op met de kids? Bij Rederij Stiphout heb je keuze uit een hoop verschillende rondvaarten. Smul erop los tijdens de Pannenkoekentocht. Ontdek de sluizen in de Sluizentocht. Of bezoek de mysterieuze grotten!

Maastricht vanaf de boot »



Op het grote scherm

Deze zomer bij Pathé
Vrolijke Minions huppelen over het scherm. Dylan Haegens is weer te zien op het doek. Dikkie Dik vermaakt de kleinste kinderen en de Bellinga's zetten de boel op stelten deze zomer bij Pathé!

Bekijk de filmagenda »



Astro Racer
Lukt het jullie om een tijdelijke basis op Mars te bouwen en veilig terug te keren naar de aarde? Stap in de schoenen van een dappere ontdekkingsreiziger bij Cosmodrome en voltooi de zoektocht!

Spannende missie »

Samen eropuit

Gratis zomers genieten
Ga op avontuur in Kasteeltuinen Arcen: bezoek het kasteel, doe de speurtocht, ga minigolven tussen de watervallen en speel in boomhutten! Goed nieuws: gratis entree voor kids in juli en aug – één kind per betalende volwassene.

Zo leuk deze zomer »



Vakantie bij Discovery
Ontdekken geblazen voor jonge wetenschappers! Deze zomer leren ze over de toekomst van de planeet in Revolutie Aarde, is er een speciale Escape Game en kunnen nieuwsgierige kinderen terecht in de Science Labs!

Discovery Museum »



Om vast vooruit te plannen

Zwemmen & strandjes
Warme dagen deze vakantie? Dan is er natuurlijk niets lekkerder dan een verfrissende duik. Om je alvast voor te bereiden op een hittegolf hebben we leuke zwemplekken en speeltuinen met water voor je op een rij gezet!

Lekkere duik nemen »

Jong Laagland
Wil jouw kind acteur worden? Of zijn jullie nog op zoek naar dé ultieme uitlaatklep? Kom dan spelen bij theaterwerkplaats Jong Laagland! Elke week wordt er gerepeteerd om toe te werken naar de eindpresentatie!

Nieuw seizoen 9 sept »



Vakantie in Nederland
In de zomervakantie is er genoeg leuks te doen in Nederland. De afgelopen weken verzamelden we leuke plekjes, té gekke vakantieadresjes en zomervakantietips door heel Nederland! Natuurlijk voor jou, samen met je kind.

24x Kidsproof uitjes »



Uitagenda
In Zuid-Limburg is er al genoeg te doen om kinderen de hele zomer zoet te houden. Van binnen- tot buitenuitjes, van musea tot speelparadijzen. Onze Uitagenda vertelt per dag wat er te doen is voor gezinnen.

Supertoffe uitstapjes » Naar de website