• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Gratis en lowbudget uitjes in de zomervakantie

18 juli 2024
Een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Er zijn heel veel uitjes voor kinderen in Amsterdam en omgeving helemaal (of bijna) gratis! Wij hebben een aantal leuke gratis en low-budget kinderactiviteiten verzameld.

Dierenuitjes en -workshops

Half dagje ARTIS of Naturalis, een dierenkrant maken of een stad voor de dieren. Creatieve hotspot Noordje heeft een heel tof vakantie programma in elkaar gezet! En je gelooft het bijna niet, maar ze zijn gratis. Dus schrijf je snel in!

Zomer vol kunstworkshops

Met een echte kunstenaar kunst maken? Schrijf een brief over jezelf, druk je eigen wereldkaart of teken een karikatuur. Elke woensdag en zaterdag in het Amsterdam Museum deze zomer echt unieke kunstworkshops!




Gratis rugzak cadeau

Wist je dat je naast boeken bij de OBA ook films en muziek kan lenen? En dat je met een lidmaatschap aan veel gratis activiteiten kan meedoen? Word je nu lid, dan krijg je een rugzak cadeau. Lidmaatschap < 19 jaar is gratis!

Haal gratis je doeboek op!

Supertip: met de Kidsproof kortingscode haal je nu gratis dit Doe-Boek op van House of Bird! Met dit boek kun je eindeloos puzzelen, tekenen, speuren en ontdekken. Speciaal voor kids! De natuur is leuker als je er meer van weet.

Nieuw: het Beleefpad

In het Amsterdamse Bos kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar een route volgen en doen wat de dieren in het bos ook doen. Spelenderwijs leren ze zo over de planten en dieren in het Bos. We testten het en vonden het super!



Het WWF-Rangers doeboek

Gaan jullie deze zomer ook op vakantie in Europa? Vergeet dan niet het Grote Ranger Doe-Boek mee te nemen! Boordevol spannende verhalen, puzzels en spelletjes voor onderweg. Laat je betoveren door de Europese natuur en wildlife. De digitale versie is gratis te downloaden!

OBA

Er wordt in de zomervakantie weer van alles georganiseerd in de OBA. Kom 3D monsters maken, een letterdans doen, doe mee met lachyoga of ga aan de slag in Maakplaats. En dat in meerdere vestigingen!

Kunstspeurtocht voor kids

Laat je kinderen spelenderwijs kennismaken met kunst terwijl ze op ontdekking gaan bij SBK Kunstuitleen & Galerie! Na het voltooien van de speurtocht krijgen kinderen een verrassing en mogen ze hun favoriete kunstwerk uitkiezen en dit drie maanden lang gratis lenen voor hun eigen kamer!

Ieniemini vakantie-uitje

Tijdens de vakantie reizen Sam en Julia gewoon met je mee! Maak je eigen Muizenhuis 'To Go' of download gratis de Muizenhuis autobingo. Ben je in de buurt van het Muizenhuis deze zomer? Doe mee aan de vakantieworkshops!



Gratis crea-workshops

Sluit de zomervakantie goed af met het Summer Camp van Podium Mozaïek. 26, 27, 29 en 30 augustus bruist het hier van de gratis creatieve workshops voor kinderen van 8 tot 16 jaar! De profs staan elke dag klaar om te helpen.

De Beweegbus

Van 5 t/m 30 augustus kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar elke ochtend en middag buiten komen spelen met het sport- en spelmaterialen van de Beweegbus. Denk hierbij aan; straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, stepjes/wave boards. De Beweegbus staat elke dag op een andere locatie in Amstelveen.




3 fijne strandjes

In Groengebied Amstelland liggen 3 waterplassen waar je heerlijk kunt spetteren & spelen. Voor de zomer hebben wij onze favoriete strandjes op een rijtje gezet. Dus picknickmand mee en lekker naar buiten!



Poppenkast op de Dam

Elke zondag tot oktober is de Poppenkast weer op de Dam, op haar vaste plek voor het Koninklijk Paleis! De traditionele voorstellingen van Jan Klaassen en Katrijn worden afgewisseld met verhalen van deze tijd. Poppenkast met actie, interactie, veel humor en pure slapstick!

Circusbende Festival

De Circusbende komt terug! Twee weekenden bomvol nieuw circus, cider, interactief spel, muziek en popcorn. Van 15 t/m 18 aug op Het Groene Veld in Amsterdam Noord en van 29 aug t/m 1 sept in het Erasmuspark in Amsterdam West. Het terrein is gratis toegankelijk. Een gedeelte van de circusvoorstellingen is met kaartverkoop, het andere gedeelte is op donatie. 



Summer Music School

Heeft jouw kind zin in een muzikale zomerweek? Wil het een instrument leren bespelen of juist zingen of componeren? Schrijf het dan in voor de Summer Music School! Er zijn twee verschillende leeftijdsgroepen.

Fotowedstrijd en kunstworkshop

Speciaal voor kinderen die dol zijn op fotograferen organiseert Museum JAN een fotowedstrijd. Lukt het jouw kind om alledaagse schoonheid vast te leggen? Gratis voor kids t/m 12 jaar.



Zwemmen en strandjes

Er zijn heel veel plekken in Amsterdam waar je heerlijk kunt poedelen en zwemmen. Zowel peuterbadjes als strandjes. Dus wordt het een beetje warm in de stad, hier vind je verkoeling!


Al geweest en hopelijk in de zomervakantie 2025 weer:

Muziekfeest in de tuin Muziekschool Amsterdam organiseert op 20 juli een vrolijk Peuter Kleuter Muziekfeest in de Tolhuistuin. De kleinste avonturiers kunnen op muzikale ontdekking! Dans, zing en probeer instrumenten. Van 1,5 t/m 6 jaar.

Sport en Funtoer: gratis Kom de zomervakantie lekker sportief door en kom naar de Sport -en Funtoer in de Apollohal. Van 23 t/m 26 juli wordt de Apollohal volledig omgedoopt tot een groot sport,- en funparadijs waar je mee kunt doen met de allerleukste sporten zoals: Freerunning, E-Sports, Voetbal en Dans. En er zijn nog veel meer activiteiten!


Pluk de Nacht organiseert dit jaar een super cool filmfestival met allerlei mooie buitenfilms! Voor kids van 2-8 jaar Pluk MINI. Op 25 augustus kan er volop gespeeld worden op het Stenen Hoofd. Je kunt brieven schrijven en versturen, mega tiwster en super mikado spelen. In de Pluktent zie je te gekke filmpjes en er is een Pluk MINI disco. Pluk MINI is gratis!

Festivalk: Op 18 mei, 15 juni, 27 juli en 24 augustus vinden vier mini-edities plaats van Festivalk: een gratis toegankelijk festival voor jong en oud! Verwacht op vier heerlijke zaterdagen een mix van live dj’s, food, natuurexcursies, loungeplekken, van alles te doen voor kinderen en heel veel creativiteit.


Veel plezier! Naar de website