• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste havenuitjes beginnen bij Port Pavilion

10 juli 2024
In het centrum van Rotterdam, aan de Schiedamsedijk, kun je sinds een paar jaar binnenlopen bij infopunt Port Pavilion: hét uitgangspunt voor de leukste uitstapjes naar de haven van Rotterdam. Hier vind je niet alleen tips voor leuke attracties en mooie fietsroutes maar ook prachtige uitkijkpunten en nog veel meer tips die je vast nog niet kende! Laat je verrassen door de leukste havenuitjes!
Als je Port Pavilion binnenstapt, valt direct de enorme fotomaquette midden in de ruimte op. Maar liefst 11 meter lang is ‘ie! Met interactieve projecties op de maquette zijn alle activiteiten aangegeven die je kunt doen in het gebied tussen de Erasmusbrug en Maasvlakte 2. Ook bewegen 6 grote schermen continue over de metershoge wanden, daardoor krijg je een mooie impressie van wat er allemaal te zien en beleven is aan havenuitjes. Het is net alsof je al midden in het havengebied staat!



De havenuitjes zijn ondergebracht in 9 categorieën: 

Attracties en musea

Ontdek de rijke havengeschiedenis en de haven van de toekomst bij verschillende tentoonstellingen en musea in en buiten het havengebied.

Tours en trips

Maak een rondvaart door het centrum, vaar op de maasvlakte onder reusachtige containerkranen door of ga mee op een fietstocht. Ontdek welke georganiseerde tours en trips te doen zijn in het havengebied. Of kies een van de 12 dagtrips die je op eigen gelegenheid kunt ondernemen.

Wandelen en fietsen

Je vindt bij Port Pavilion tientallen mooie wandel- en fietsroutes naar en in het havengebied.



Natuur in de haven

Het havengebied telt een aantal mooie natuurgebieden met bijzondere planten en diersoorten. Misschien staan jullie wel oog in oog met Schotse Hooglanders of spotten een zeehond!

Watersport en stranden

Vind hier de fijnste plekjes voor een heerlijk dagje strand. Van het bruisende Hoek van Holland tot het rustige Maasvlaktestrand. Liever iets actiefs? Laat je adviseren waar je verschillende watersporten kunt beoefenen.

Haven en industrie

De haven is een van de meest fotogenieke plekken van Nederland. Geniet van bijzondere uitzichten vaanf de Pernisse Waterkant of uitkijktoren Paal 83. Vergeet je camera niet!

Historisch en cultureel erfgoed

Oude marineschepen, droogdokken, forten en bunkers. Op deze spannende plekken neem je een duik in de geschiedenis. 



Eten en drinken

Een drankje doen of hapje eten tijdens je haventrip? Ontdek bij Port Pavilion waar de hotspots zijn!

De haven vanaf het water

Met een watertaxi, waterbus of veer kom je altijd op de plaats van bestemming. Kom erachter hoe je het beste kunt reizen naar jouw favoriete havenuitje. 



Tips van de havenhosts
De aanwezige havenhosts kunnen je te helpen je favoriete uitje te vinden. Zij reiken je de leukste tips en ideeën aan, passend bij jullie wensen.

Port Pavilion is 6 dagen per week geopend, van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom! Kijk voor alle info op de website van Port Pavilion.



En als je er toch bent…
Onder Port Pavilion stap je zo binnen bij de maritieme werkplaatsen van het Maritiem Museum. Zeker de moeite waard! Hier demonstreren lassers, smeden en timmerlieden hun vaardigheden en leer je bijvoorbeeld hoe je een scheepsschroef maakt.

Zin in een kopje koffie of ijsje? Op het hoekje naast de werkplaatsen zijn bij ijssalon Loeve heerlijk ijs, wafels en goede koffie verkrijgbaar. Plof buiten op de kade in een strandstoel en geniet!

Heel veel plezier tijdens jullie havenuitstapje.

Naar de website