• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Met je kinderen naar het Residentie Orkest!

1 juli 2024
Klassieke muziek met je kinderen? Dat kan perfect bij de familieconcerten van het Residentie Orkest. Van Sinterklaas tot Romeo en Julia. Van relaxen op zondagochtend tot een middag met het Zwanenmeer. Na de voorstellingen kunnen kinderen ook zélf aan de slag in de instrumententuin. Een bijzondere ervaring!
Residentie Orkest voor kinderen in Amare Den Haag
Bij het Residentie Orkest in Den Haag maken je kinderen op een laagdrempelige manier kennis met klassieke muziek. We hebben het familieprogramma van seizoen 2024/2025 op een rijtje gezet. Jij kunt ook met je kinderen een concert van dit symphonisch orkest ervaren.

Kies uit:
Vier feest met Sinterklaas | alle leeftijden
Zwanenmeer | alle leeftijden

Romeo en Julia (6+)
Zondagochtendconcerten 

Krijg hier een indruk van een familievoorstelling bij het Residentie Orkest:



Agenda Residentie Orkest seizoen 24/25


 

Zondagochtendconcerten
13 oktober / 24 november / 16 februari / 9 maart
Hey ochtendmens! Heerlijk onthaasten doe je op zondagochtend met een mooi concert van het Residentie Orkest. Extra leuk: tijdens het concert is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar een muzikale workshop. Wel even reserveren! Dat is nog eens relaxt! Klik door voor de data en kaartjes!


3 Familievoorstellingen van het Residentie Orkest

Vier feest met Sinterklaas | alle leeftijden
30 november 2024 - 11.00 & 13.30 uur
Het Residentie Orkest brengt je helemaal in de stemming voor Sinterklaas. De leukste Sint-liedjes, verhalen en gedichten. Voor jong en oud, voor lief en stout. Modern en klassiek, kortom uniek! Natuurlijk mag je meezingen!
Reserveer dit perfecte Sinterklaas uitje voor jong en oud!



Zwanenmeer
Zaterdag 8 februari om 11.00 & 13.30 uur
Dit sprookje gaat over een prins die verliefd wordt op een beeldschone zwaanprinses, Odette. Zij is betoverd door een boze tovenaar en kan alleen een mens worden als iemand haar echt liefheeft. Kan de prins de echte zwaanprinses herkennen en haar redden? Het betoverende poppenspel, de animaties, het decor en het spel brengen dit prachtige sprookje tot leven.
Mis het niet en reserveer je kaartjes!



Romeo en Julia (6+)

Zaterdag 12 april om 11.00 uur
Romeo en Julia laten zien hoe belangrijk liefde en vriendschap zijn. En dat niet alleen: omdat de hele zaal moet samenwerken om het verhaal goed af te laten lopen, leer je het beroemde liefdesverhaal van een heel andere kant kennen. Zo kies je samen met Romeo en Julia een heel nieuw einde – met prachtige muziek, de leukste liedjes, humor, en natuurlijk… liefde!
Tickets vind je hier.



Nog meer bij het Residentie Orkest


The Residents Stadsorkest
The Residents Stadsorkest is voor álle basisschoolkinderen vanaf groep 5 uit Den Haag. Het maakt niet uit of je al jaren een instrument bespeelt of pas kort geleden bent begonnen – iedereen is welkom om mee te spelen met dit orkest. Gaaf toch! Speel jij ook mee?



Over het Residentie Orkest
Het Residentie Orkest laat je op een hele laagdrempelige manier ervaren hoe mooi en veelzijdig symfonische muziek is. Er is een educatieprogramma, vele voorstellingen en kinderen mogen vaak instrumenten proberen. Het mooie Amare is het thuis van Residentie Orkest in Den Haag. De kinderen hebben hier alle ruimte en de akoestiek is fantastisch. Ga hieronder via de roze button naar de website van het Residentie Orkest. Naar de website