Pizzacata met mozzarella
Mijn collega Claudine en ik herkenden het van elkaar, elke dag moet je opnieuw iets lekkers bedenken voor het hele gezin wat ook nog gezond is, het blijft een uitdaging. We weten uit ervaring dat alles waarbij kinderen zelf iets kunnen vullen altijd goed is. En zodoende bestond het idee van de pizzacata.
Zelf pizzacata maken
Wij noemen het sinds onze vakantie naar Italië pizzacata! Op de pizzacata liggen eigenlijk maar 3 ingrediënten (of meer als er op die manier lekker veel groenten aan te pas komen).
Lekker makkelijk: Ik haal hiervoor de kant en klaar pizza bodems bij de supermarkt. Je kunt dan zelf kiezen voor een traditionele deegbodem of een gezondere bloemkoolbodem. Ben je handig met pizzadeeg, dan is een bodem ook zo gemaakt natuurlijk!
Zelluf doen: De kinderen krijgen van mij allemaal een stuk deeg die ze zelf op het kookeiland mogen uitrollen. Een rondje, een vierkant, een hartje, alles mag! Daarna mogen zij zelf de pizza beleggen met ingrediënten. Ik zet de volgende schaaltjes klaar:
Ingrediënten
- uienringen
- gesneden champignons
- paprika blokjes
- artisjokharten
- mozzarella
- tomaten
- basilicum blaadjes
- verse pesto
Bodem klaar, beleggen maar! Zo zijn de kinderen niet alleen lekker bezig, ze eten het ook makkelijker op dan als ik het ze zomaar voor zet.
Bakken! Ik zet de oven altijd lekker hoog op 220 graden en laat de pizzacata extra lang bakken, voor een krokante bodem, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk!
Tip: onze oudste wil ook geen slappe bodem, dus die bakt eerst zijn pizza zonder iets. Als de bodem voorgebakken is, belegt hij de pizzacata pas en dan bakt hij het geheel nog af. Ingrediënten als pesto, basilicum, rucola en mozarella kunnen ook rauw op de pizza gelegd worden.
Tip: je kunt natuurlijk ook kiezen voor beleg zoals maïs, ham, salami, ananas etc.
Eet smakelijk!
Heb jij zelf ook leuke tips? Die mag je altijd mailen aan Gooi@kidsproof.nl.