• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

20x Binnen-uitjes in de zomervakantie in Haarlem eo

16 juli 2024
Regen in de vakantie? Balen, maar geen paniek! Er zijn genoeg leuke binnen-uitjes te doen in Haarlem, of ietsje verder in Amsterdam, Leiden of Alkmaar. Maak er een leuke dag van met deze leuke indoor- uitjes!
Regenprogramma- Zomervakantie in Haarlem
Zit het weer even niet mee in de zomervakantie? Schakel om naar het regen-programma! Wij hebben genoeg tips voor leuke binnen-uitjes in en om Haarlem. Veel plezier!


1. Ga naar een leuke familiefilm in de bioscoop: Zowel bij Pathé als bij Kinepolis draaien de hele zomer de leukste familiefilms. Van Minions in Verschrikkelijke Ikke 4 tot Dylan Haegens in Superkrachten voor je hoofd: voor elk kind van elke leeftijd is er een leuke film in de bioscoop. Lekker in de airco als het warm is, lekker overdekt als het regent. Altijd een goed uitje!

2. Bezoek de Triceratops in Haarlem: In 2013 otdekte Naturalis een complete kudde Triceratops in de VS. Eén van deze dinoskeletten kun je deze zomer gratis komen bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum! Er zijn ook allerei leuke activiteiten voor kids. Wel even reserveren!

3. Speel Indoor Midget voetgolf: Uniek in Nederland. Een soort minigolf, maar dan met een voetbal en je voet! Naast de 18 uitdagende holes zijn er ook een VoetPool-spel, een snelheidsmeter, Voetbalflipper en meer spellen. Check openingstijden en Reserveer

4. Touren! Ontdek de highlights van Zuid-Holland in een 2 -persoons autootje van Renzy! Verken de Bollenstreek, het Groene Hart of met het familiepakket langs de kust en de duinen. Ondertussen doen de kids een leuke fotopuzzeltocht.

5. Pieter Vermeulen Museum: Deze zomervakantie is de interactieve tentoonstelling 'De Groene Toverboerderij' nog te bezoeken. Echt een aanrader voor jonge kinderen! 

6. World of Dinos: Levensgrote dinosaurussen nemen de SugarFactory in Halfweg over! Ga als echte avonturier op ontdekkingstocht in deze expo van meer dan 6.000 m2 en leer alles over dinosaurussen, hun leefomgeving en hun gewoontes. Gebruik deze kortingscode om je kaartjes te reserveren! 

7. NEMO Science Museum: Op de compleet vernieuwde tweede verdieping van het museum vind je de nieuwe interactieve familietentoonstelling TECHNIUM. Ontdek welke technologie er allemaal verstopt zit in alledaagse dingen.

8. Zomer in Teylers Museum: Tekenen tussen de schilderijen, rondleidingen naar spannende plekken waar je anders niet komt, workshops, juniorcolleges en locatietheater: alles rondom de fascinerende geschiedenis en collectie van het oudste museum van Nederland. Het bruist in Teylers Museum deze zomer, er is elke dag iets te doen!

9. Indoorspeeltuin Kidzbalooz Haarlem is een fantastische en kleurrijke indoor speeltuin van 2.200 m2, waar kids kunnen rennen, springen en klauteren! Waar beleven, spelen, ontdekken, ervaren, relaxen, lekker eten en drinken met elkaar is verbonden.

10. LAM: Kom kijken, proeven en weer kijken in het LAM museum. Waar smaken de kunstwerken naar? En ontdek je andere details als je proeft? Ontdek meteen ook het mooie Landgoed Keukenhof met kabouterpad en nog veel meer.


-TIP: Verras je kind met een leuk zomerboek van Blink. Daar hebben ze zó veel plezier van op een regenachtige dag thuis!


11. Verzetsmuseum Junior: Reis deze vakantie terug naar 1940-1945. In het Verzetsmusem Junior leer je hoe het leven van kinderen eruit zag in de oorlog. Ga met het speurboekje op pad, speel het winkelspel en leer over geheime berichten en propaganda!

12. Boerderij Zorgvrij: In de interactieve tentoonstelling ‘Zorgvrij in een melkfles’ maak je een reis door de tijd, je leert over de geschiedenis van Zorgvrij. Er is voor iedereen iets te beleven in deze tentoonstelling op de eerste verdieping van de boerderij. Kinderen kunnen klimmen en klauteren op een houten tractor, je vindt er informatie over de eerste activiteiten van Zorgvrij en de leukste weetjes over de liefste koeien

13. Frans Hals Museum: Ruik een schilderij, doe een quiz, maak zelf een kunstwerk of verkleed je als schutter. De Dikke Doe- en Luistertour is mét kinderen, vóór kinderen gemaakt. Entree én tour zijn gratis voor kinderen.

14. Move Amsterdam: Reis nu mee langs 75 jaar Porsche in Nederland! Bij Move Amsterdam staan unieke exemplaren uitgestald. Met bijzondere feiten, anekdotes en een speurtocht. En natuurlijk de interactieve games in FAST of Formule 1 racen. Vet!

15. Mediamuseum van Beeld & Geluid: Ontsnap aan de hitte en duik in de wereld van media. Er is een (gratis) influencer workshop en een spectaculaire interactieve speurtocht voor kids vanaf 8 jaar en nog veel meer.

16. H'art Museum: Wij zijn dol op Kandinsky. Zijn kunst is zo lekker kleurrijk en vrolijk. Het H’ART museum heeft net een tentoonstelling geopend met zijn werk en leuke video & animaties. Plus toffe familieateliers en speciale kinderspeurtocht!

17. Noord-Hollands Archief: Neem je mooiste bloem, blaadje of veertje mee en maak er gratis een mooi kunstwerkje van met de cyanotype- techniek. Er is ook een leuke kids-speurtocht. Toegang , workshop en speurtocht zijn allemaal gratis! En ouders; voor jullie is er een superleuke nieuwe tentoonstelling; een echte trip down memory lane. Kijk maar snel!

18. Huis van Hilde: is sowieso al een bezoekje waard, maar in de zomervakantie is het met veel diverse kinderactiviteiten een extra leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Leuk om met de trein naar toe te gaan!

19. Scheepvaartmuseum: Beleef een maritieme vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Hier stap je aan boord van een echt VOC-schip, leer je waar jij je thuis voelt in de kijktocht en kun je een schip laten varen in de Mini BOOTkamp. Een bomvol programma!

20. Rijksmuseum Boerhaave: Midden in het oude centrum van Leiden vind je Rijksmuseum Boerhaave. Méér dan een bezoekje waard, zeker als je een paar nieuwsgierige aagjes thuis hebt! In deze nieuwsbrief jouw to-do lijstje voor een zomervakantie vol waterpret, zomerworkshops en ontdekkingen.

Bonustip :-) Een middag bij Funmania betekent heel veel vertier voor de kids terwijl je ze als ouder goed in de gaten kunt houden. In het indoor en outdoor funpark kunnen ze klimmen, klauteren, voetballen, turnen en meer! Wat een fun!


TIP: Het is vast ook vaak mooi weer in de zomervakantie. Bekijk dan deze leuke buiten-uitjes in en om Haarlem!