• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Herfstvakantie: toffe eropuit-tips in en om Rotterdam

21 oktober 2024
Hoera, herfstvakantie! Geniet van family time en ga er lekker op uit met de kids. Er is weer heel veel te beleven in de regio Rotterdam. Kijk je ogen uit in een museum, beleef avonturen op hoogte, bezoek een tof event en nog veel meer! Check hier onze tips voor een onvergetelijke vakantieweek.
Lekker eropuit in de herfstvakantie met deze leuke tips
Experiences en events in de herfstvakantie 

Magische Grote Schijn

Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en élke avond de betoverende klanken van een honderdkoppig live koor. De Grote Schijn in het Kralingse bos is weer écht magisch, met nieuwe verrassende elementen! 24 okt t/m 10 nov.?
Snel reserveren! >>

Hoog, hoger, hoogst

Leuk familie-uitje in de vakantie: de Euromast! Stap in de spectaculaire Euroscoop met kleurrijke lichtshow, onvergetelijk 360° uitzicht én een glazen vloer (die ook ‘uit’ kan). Kids doen de leuke speurtocht op het platform.
Moet je meemaken! >>

Toffe familie-events

Winkelcentrum Keizerswaard organiseert deze vakantie twee gave events! Ontmoet op woensdag 30 okt kinderheld Bing en ga met hem op de foto en speel op vrijdag 1 nov de leukste spellen bij het SMART Games Event.
Hier moet je zijn! >>


Lekker actieve uitjes in de herfstvakantie

Jump around

Kids leven zich in de vakantie helemaal uit bij Jump-010, hét grote indoor trampolinepark met spannende area’s en vette attracties zoals het Ninja Parcours, de Twister en de Jump Tower! Jonkies gaan los bij de MiniJump.  
Jump, jump! >>

Dag- én nachtklimmen

Actief uitje in de herfstvakantie: klimmen bij klimbos Fun Forest Rotterdam! Met volop uitdagende parcoursen voor alle leeftijden. Extra spannend wordt het tijdens nachtklimmen (8+)! Durven jullie op zaterdag 26 oktober?
Bijzondere ervaring! >>

Interactief golfen

Midgetgolf zoals je het nog nooit hebt gespeeld! Laat je tijdens het spelen verrassen door de rook-, licht en geluidseffecten. Nóg leuker en gekker wordt het als je aan de spinners draait. Tof familie-uitje (6+) in de herfstvakantie bij Fun Village!
Golf next level >>

Indoor & outdoor klimmen

Wat voor weer het ook is, bij Adventure City kun je altijd klimmen. In dit grote indoor (2000m2) én outdoor (5000m2) klimpark vindt iedereen v.a. 4 jaar genoeg uitdagingen in de parcoursen en Zip-lines! Ook fijn: gratis parkeren!
Eén groot klimavontuur >>

Ontsnap uit de cel

De perfecte mix tussen Ford Boyard en een escaperoom, dat is Prison Island! Kraak de codes, los raadsels op en ga fysieke uitdagingen aan om uit de cellen te ontsnappen. Lukt het jullie? Superleuk vanaf 9 jaar.
Naar dit spannende uitje >>

Uitdagend uitje

Met 7 klimroutes, een tokkelroute, uitdagende overgangen en grote netten biedt Klimbos Dordrecht genoeg uitdaging! De mooie ligging in de Biesbosch zorgt ook nog voor spectaculaire uitzichten. Spotten jullie een bever?
Hoe hoog gaan jullie? >>

Volop gameplezier

Life is more fun when you play games! Loop met je gezin binnen bij Sir Winston Fun & Games in Schiedam. Kies uit de allernieuwste games of speel gewoon een klassiek arcadespel. Plezier gegarandeerd! 
Speel mee! >>

VakantieBieb

Voor superleuke creatieve activiteiten moet je in de herfstvakantie in de Bieb in Rotterdam zijn! Doe de workshop Bibberbeestje maken, leer zelf een coole game programmeren en bekijk een toffe jeugdvoorstelling!
Check data en locaties van de activiteiten >>

Op pad met de Rotterdampas

Eropuit in de herfstvakantie? Neem je Rotterdampas mee! Met de pas zijn veel uitjes en activiteiten gratis of een heel stuk voordeliger. Van een keer gratis zwemmen tot korting op uit eten of naar het theater.
Check hier meer >>



Herfstvakantie in het museum

Voor de hele familie 

Duik op 30 oktober in de digitale wereld bij FamilieFest in het Nieuwe Instituut. Een dag vol creatieve workshops waarin technologie en fantasie samenkomen. Ontwerp een computersieraad, beleef het super stream spektakel en meer!
Maak het mee! >> 

Kamp Maas!

Waan je even een marinier en ga alleen of met Majoor Maas mee op patrouille in de vakantie! Bedwing ook de hindernisbaan, stap in een rupsvoertuig en beleef de experience Mariniers op Missie in het Mariniersmuseum.
Stoer uitje! >>

Tof museumuitje

Word douanier in het Belasting & Douane Museum! Vraag douanier Leon alles over zijn werk, doe de workshop Net echt, ga op reis door het museum en speel op het DouaneDek. Oudere kids duiken in het GeldLab!
Kinderen gratis entree >>

Nieuw in de Kunsthal

Kruip tijdens een gave Kijk&Doe-tocht in het hoofd van kunstenaar Thomas J Price in de nieuwe tentoonstelling. Ontdek vanaf 26 oktober de Diva in jezelf en maak op 30 oktober met een dichter en illustrator een beeldverhaal!
Samen kunst ontdekken >>

Herfst in Huis Van Gijn

Wat gebeurde er in de herfst in een Dordts huishouden op stand rond 1900? Struin door Huis Van Gijn met speurblad of museumhapper, maak een selfie in kleding uit die tijd, bewonder nostalgisch speelgoed en doe de herfstworkshop!
Leuk vakantie-uitje! >>

Ontdek, leer & speel

Het Onderwijsmuseum heeft in de vakantie lekker veel leuke (meestal inloop) activiteiten! Leer geheimschrift schrijven, maak een raket, pindakrans of spooky lampion en schuif aan bij het knusse kampvuurlezen!
Naar alle activiteiten >>


Spelen en griezelen

Nieuw in Plaswijckpark! 

Binnenspeeltuin Paviljoen aan de Plas opent deze herfstvakantie in Plaswijckpark! Dé plek voor creatief spelen én heerlijke pannenkoeken. Ook is het park in Halloweensfeer, zijn er spooky activiteiten en griezelavonden!
Komen jullie griezelen en spelen? >>



De leukste films en theatervoorstellingen in de herfstvakantie

Zien in Zuid!

Toffe voorstellingen bij Theater Zuidplein in de vakantie! Van prachtig en griezelig grappig tot vrolijk en hilarisch! Extra leuk: bij Er staat een olifant bij de bushalte (6+) mogen we € 1,50 korting geven op een ticket!
Check het hier >>

Prentenboekjesfestival

Kom je met je kleintje verwonderen tijdens het magische Prentenboekjesfestival (2+) in het oude Luxor Theater! Bekijk 2 leuke voorstellingen, bezoek de kleurrijke speelstad in de foyer en doe mee met de Kaboutermasterclass!
Beleef het samen! >>

Met korting naar Sam!

Beleef een gloednieuw avontuur bij Brandweerman Sam Live! – Avontuur op Dino Eiland (2+). Een vlammende voorstelling vol humor, een spannende zoektocht en een gewaagde reddingsactie. 30 okt in het oude Luxor Theater.
Ga met 25% korting >>

HerfstFEESTival

Vier de herfst tijdens het vrolijke HerfstFEESTival (3+) bij Hofpleintheater. Drie dagen vol magische voorstellingen, een backstagetour, verkleden, theaterworkshops en nog veel meer creatieve activiteiten op het doe-het-zelf-plein!
Vier het mee! >>

Filmfestival voor kids

Nieuwsgierige kinderen (4 - 14 jr) bekijken en verwonderen zich over de beste films & series tijdens het superleuke Cinekid Festival in LantarenVenster! Ontdek ook het gave Medialab met interactieve installaties, games en workshops!
26 oktober t/m 3 november >>

Buitenaards leuk!

Ga bij Cascade op woe 30 oktober de ruimte in! Hoe bouw je een raket van colaflessen? Ontdek het in de voorstelling Raketje (2+). En in de film Shaun het Schaap (AL) moet Shaun de ruimte in om de buitenaardse Lu-La terug te brengen. Gaan jullie mee? >>

Vakantie bij Maas

Een week vol theater, dans, muziek en circus bij Maaspodium! Van 26 okt t/m 3 nov is er een tof programma voor koters van alle leeftijden. Word ook MAAS CREATOR en werk mee aan een reusachtig bewegend kunstwerk met kunstenaar NÉNÉ.
Check het hele programma >>

Familiefilm Linda wil kip

Wat te doen als je je dochter kip belooft maar niet kunt koken? En de winkels ook nog eens dicht zijn i.v.m. een staking? Linda wil kip is een heerlijke grappige familiefilm. Te zien vanaf 16 oktober in de bioscopen, o.a. in LantarenVenster.
Bekijk de speeldagen >> 

Herfstvakantie bij Pathé

Lekker naar de bios deze vakantie! Er draaien zoveel leuke films; van Buzzy de Gelukskat tot aan Transformers One en van De Grote Sinterklaasfilm tot aan Harold en het magische paarse krijtje. Dat wordt nog moeilijk kiezen!
Bekijk de filmagenda >>



Iets verder weg maar oh zo leuk!

Groeten uit Gouda

Doe een dagje Gouda in de vakantie! De stad heeft véél leuks te bieden: proef dé siroopwafel, doe de Gouda Cheese Experience, maak je eigen virtuele museum bij Museum Gouda en ga shoppen bij toffe kinderwinkels.
Dit is er nog meer te doen >>

Ontdek GeoFort

Verken de aarde bij GeoFort van 19 oktober t/m 3 november! Er zijn dan dagelijks spannende activiteiten te beleven. Kom bloemzaadbommen maken, verken het Toekomst Theater en doe mee met Minecraft workshops!
Vakantieprogramma >> 

Minifiguren & Bronstijd

In de herfstvakantie reis je met LEGO®-minifiguren door de wereldgeschiedenis in het Rijksmuseum van Oudheden. Ook kun je zelf met LEGO aan de slag. En ontdek de nieuwe tentoonstelling over de bronstijd met een leuke speurtocht.
Ontdek de geschiedenis >> 



Creatief aan de slag

Start je creatieve cursus in november

In november starten er bij SKVR weer veel creatieve cursussen voor kinderen. Van Muziek op schoot voor de allerkleinsten tot Musicalkids (6-9 jr) en modecursussen voor wat oudere kinderen.
Ontdek de cursussen van SKVR >>


Benieuwd wat jullie allemaal gaan doen in de herfstvakantie. Geniet van elkaar en maak mooie herinneringen!

Heel veel plezier!