• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Halverwege de zomervakantie

12 augustus 2024
Wat vliegt de tijd! Is je inspiratie op, of heb je nu pas echt vakantie? Geen zorgen, wij hebben weer genoeg leuke tips voor je verzameld. Leuke uitjes en ideeën voor een dagje weg, of een middag dicht bij huis. Veel plezier!
nog 3 weken vakantie!
Bezoek een van de vele zomerfeesten in de Twentse dorpen. In deze blog vind je ze allemaal. Een paar hoogtepunten:

Boeskool is lös

Vier het feestje mee op dit 6 daagse festijn. Kom van woensdag t/m zaterdag naar het Kinderdorp. Struin over de kleedjesmarkt, bewonder de straatartiesen en doe mee met de sportieve acties van FC Twente.

Twente Ballooning

35 verschillende hetelucht ballonnen zullen de hemel boven het Hulsbeek weer spetterende kleuren geven. Voor wie liever met beide benen op de grond blijft is daar een gezellige braderie met foodtrucks en leuke activiteiten.

Melbuul'ndagen Borne

Het centrum van Borne bruist met een Kidsevent, straatartiesten, een verzameling oldtimers, kinderrommelmarkt, een braderie, boekenmarkt, kofferbakmarkt, Borne culinair, live muziek en nog veel meer!

Bruegheliaans Festijn Losser

Wat een mooie afsluiting van de zomervakantie. Struin 3 dagen door de middeleeuwen. De straten zijn gevuld met dans, muziek, ridders en zotten. De parade van de reuzen(poppen) op zondag wil je niet missen.

Rondleidingen op de boerderij

Kijk, voel, ruik en proef van het boerenleven. Tijdens deze rondleidingen op een melkveebedrijf leer je alles over het werk en leven op de boerderij. Van gras, via de koe, zo in je glas. Dat moet je proeven!

Langs de boerderij-winkel

Met de kinderen fietsen of wandelen naar de boer voor heerlijke, verse producten. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs leerzaam. De leukste boerderijwinkels van Twente hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Bezoek de Achterhoek

Een prachtige regio, boordevol leuke uitjes en mooie plekjes. Perfect voor een dagje weg met het hele gezin. Wij vonden bijzondere musea, gezellige speeltuinen, smakelijke restaurants en nog veel meer leuke activiteiten. Heanig an!

Kinderboerderijen

Er wonen hier een heleboel verschillende, maar allemaal lieve, dieren. Je mag ze knuffelen en vaak ook voeren. Doe daarna in de speeltuin zelf een geit (of aap) na. De meeste hebben ook een leuk terras voor een kopje koffie en een snack. 


Al op vakantie geweest? Of gewoon lekker thuis gebleven? Ook daar hebben we genoeg leuke tips voor:

Waterspelletjes

Weer of geen weer, spelen met water is altijd leuk! Er zijn heel veel mogelijkheden, zonder dat het ingewikkeld of kostbaar is! Pak wat emmers, wat bekers en een tuinslang en wees creatief. Deze blog staat vol met goeie tips!

Regen activiteiten

Geen Nederlandse zomer is compleet zonder af en toe een flinke bui (helaas). Gelukkig kunnen de kids zich met deze 40 tips ook met wat minder weer uitstekend vermaken. Zonder beeldscherm!

Kabouterpaden

Deze wandelingen zijn speciaal voor korte beentjes. De routes boordevol kabouters zijn ongeveer 2 kilometer. Doe mee met de speurtochten en ontdek de Twentse kabouters en hun huisjes. Ook leuk: soms ben je zelf de kabouter!

Een blokje om

Alle kabouterpaden en wandelroutes al gehad? Met deze tips maak je een normale wandeling net even wat leuker. Maak bijvoorbeeld een schatkaart, speel een potje bingo of las een leuke (snack) pauze in. Naar de website