• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Pompoenseizoen van start!

12 september 2024
In het najaar zijn de meeste pompoenen helemaal rijp en klaar om van te smullen! De boerderijwinkels liggen dan ook weer vol met deze overheerlijke vrucht. En natuurlijk een heerlijk projectje in aanloop naar Halloween! Op deze plekjes in Utrecht kun je terecht voor jouw smaakvolle knoepert.

Geertjes Hoeve

Geertjes Hoeve is een recreatieve boerderij in het mooie Haarzuilens waar kinderen heel fijn kunnen spelen! Op het boerenerf is van alles te ontdekken en te beleven. Je bent iedere dag van de week welkom om een bezoekje te brengen aan de deze gezellige boerderij en en wat van het boerenleven op te snuiven.

In de boerderijwinkel zijn diverse producten te koop van het land, waaronder verschillende soorten biologische pompoenen! Van Turkse mutsen en sierkalebassen tot fles pompoenen, reuze pompoenen en meer! Heerlijk voor in de pompoensoep of risotto!



Boerderij Nieuw Slagmaat

De schappen van Boerderij Nieuw Slagmaat liggen vol met overheerlijk producten, waaronder grote pompoenen! In de grote moestuin wordt alles zelf geteeld, zodat de producten in de landwinkel altijd vers zijn. Hoe leuk, tijdens de appelplukdagen kun je zelfs je eigen pompoenen plukken!

Verder vind je bij deze boerderij een terras met speelweide, maisdoolhof (in de zomermaanden) en klompenpad kids. Nieuw Slagmaat is een traditioneel gemengd bedrijf in een modern jasje. Het telen van fruit gebeurt milieubewust. Een ideale pompoenboerderij in Utrecht!



Puur van 't Land

Van augustus tot december is het pompoenenseizoen bij Puur van 't Land! De oranje vruchten zijn er dan in alle soorten en maten te vinden. Helemaal leuk als het Halloweenfeest nadert! Op 26 en 27 oktober vinden de pompoenensnijdagen plaats! Kies een prachtig exemplaar en kom hem zelf uithollen en versieren. Ook dit jaar worden er tijdens de snijdagen pompoenhapjes verkocht door Nanana's Kitchen!



Tuinderij Amelis'Hof

Grote pompoenen te koop in Bunnik! De tuinwinkel van de Tuinderij ligt van mei tot november vol met verse biologische groenten, fruit en kruiden. De oranje vrucht is perfect voor een halloweenproject of om mee te koken. Wist je dat je hier ook kunt kiezen voor de groentetas? Die zit naast pompoenen vol met andere verse producten! Tip: er is hier ook een bloempluktuin, leuk om te bezoeken met de kids.