• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Cinekid Festival 2024 bij De Nieuwe Bibliotheek Almere

21 oktober 2024
Word de regisseur van jouw herfstvakantie! Bekijk samen de mooiste series en films.
Cinekid Festival 2024
Maak je klaar voor een onvergetelijke herfstvakantie, want Cinekid Festival 2024 staat voor de deur! Dit jaar viert het festival zijn 38ste editie, en dat betekent een feestje voor kinderen van 4 tot 14 jaar en hun (groot)ouders. Van 26 oktober tot 3 november in Het Nieuwe Filmhuis van de Nieuwe Bibliotheek Stad zijn jouw kids de regisseur van hun eigen avontuur!

Laat je betoveren door de mooiste films en series en ontdek de magie van cinema samen met je kinderen. En dat is nog niet alles! Bij Cinekid Festival kunnen kinderen ook actief aan de slag met een scala aan creatieve workshops. Laat de fantasie de vrije loop en ontdek de wereld van film en media op een speelse en inspirerende manier.

Het Filmprogramma:

Sirocco en het koninkrijk van de wind (6+)
Zusjes Juliette en Carmen duiken in hun favoriete boek en veranderen in poezen. Ze moeten de kwaadaardige tovenaar Sirocco en zijn stormwinden verslaan om terug te keren naar de echte wereld, met hulp van een bijzondere zangeres.
Juniors (10+)
Jordan en Patrick, veertien jaar oud, vervelen zich in hun kleine Franse dorp en spelen Call of Duty. Wanneer hun PlayStation 4 kapot gaat, starten ze een online inzamelactie voor de 'doodzieke' Jordan, maar is hun leugen wel vol te houden?
De familie Muis (4+)
Iedereen is anders en iedereen wil graag ergens thuis zijn. De familie Muis, maar ook vogels, eekhoorns en andere dieren in het bos. Ze zijn allemaal uniek maar ze leven ook allemaal samen in de natuur. 
Hein (8+)
Hein brengt met zijn vader een zomer door op de begraafplaats waar zijn opa beheerder is. Daar ontdekt hij iets fantastisch: Hij kan de doden zien én met ze praten!
Victor Vleermuis (6+)
Victor Vleermuis is klein en lijkt op het eerste gezicht niet zo dapper. Hij worstelt met een, zeker voor vleermuizen, groot probleem: hij is bang in het donker.

Laat je inspireren en beleef een week vol films, plezier en avontuur!

Wil je meer weten over de films, activiteiten en alles wat het Cinekid Festival te bieden heeft? Druk dan op de roze websitebutton! Naar de website