• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Korte wandelroutes voor peuters en kleuters

29 juli 2024
Wil je er lekker op uit met je peuter of kleuter, maar heb je geen idee waar je nu eens fijn kunt wandelen, wil je eens iets anders of zit je niet te wachten op een overvolle parkeerplaats? Wij geven je gouden tips.
Korte wandelroutes met peuters en kleuters in de Kop van Noord-Holland

1. Botgat route | 2,3 KM

Je start vanaf de parkeerplaats Groote Keeten (Duinweg 13, Callantsoog). Vanaf hier kun je de 2,3 km lange Botgat route lopen. Deze route gaat door de duinen, langs de sporen van een poel waar vroeger de veehouders naartoe kwamen om hun dieren te laten drinken. 

Heb je erna trek gekregen? Strijk neer bij restaurant Princen Keet!

2. Het Wildrijk | 2,4 KM

In dit romantische bos is het prachtig met een zee aan hyacinten in het voorjaar, maar ook veel paddestoelen in het najaar. Je wandelt over kleine kronkelpaadjes. Bedenk er een mooi verhaal bij over elfjes en kabouters, en je hebt een topdag! In het bos is een vleermuizenbunker en er zijn veel vlinders en vogeltjes te vinden! 

Stel je navigatie in op Zeeweg 9 Sint Maartensvlotbrug en je vind een grote parkeerplaats waar vandaan de route loopt. 

Tip voor iets lekkers: rijdt erna door naar de Goudvis en haal kibbeling, of ga naar een van de strandtenten in Petten of Sint Maartenszee.

Korte wandelroutes peuters en kleuters

3. Bergens Bos | 2,4 KM

In het Bergense Bos is, zelfs op een drukke zondag, altijd een parkeerplaats te vinden. Je parkeert je auto eenvoudig bij Duinvermaak (Breelaan 132 in Bergen). Deze route kan druk zijn op van die heerlijke wandeldagen. 

En natuurlijk ga je erna even lekker terrassen bij Duinvermaak

4. Dijkgatbos | 2,4 KM

Wandeling Wierholt gaat door het Dijkgatbos. Het is gemarkeerd met groene paaltjes. Je kunt hier zelfs een buizerd of ree tegenkomen! Spannend... 

Parkeren: Sluitgatweg (navigeer naar startpunt Robbenoordbos)

Korte wandelroutes peuters Noord-Holland

5. Waarderhout | 2,7 KM

In het Waarderbos kun je heerlijk wandelen én spelen! In het bos vind je namelijk een geweldig speelbos. Parkeer ter hoogte van Beukenlaan 17 en wandel zo lekker richting het speelbos aan de andere kant. 

Daarna even wat lekkers halen? Ga naar de Middenwaard, waar je bv bij Wonder's, IJzer of Bagel & Beans heerlijk kunt zittten. 

6. Egmond | 3,5 KM

Lekker wandelen door de duinen bij Egmond. Een prachtig duingebied met vele watertjes onderweg. Voor deze route is wel een kaartje nodig van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het pad is gemarkeerd met blauwe driehoeken.

Navigeer naar Parkeerplaats De Bleek in Egmond en wandel vanaf hier het Albertdalpad.

Trek gekregen? Wij raden restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen aan! 

7. Egboetswater | 3,4 KM

Een korte wandeling rondom het meer, langs de Gouw en veenriviertje het Hazenweel. De korte route is de blauw gemarkeerde route. 

Navigeer naar Egboetswater Liederik Noord en start vanaf daar.

Korte wandelroute peuters Noord-Holland 

8. Streekbos | 3,1 KM

In het Streekbos in Bovenkarspel kun je een route lopen van 3,1 km. De blauwe paaltjeswandeling gaat langs watertjes en 'de Oude Gouw. 

Parkeren: de noordoostelijke parkeerplaats van het Streekbos aan het Weelenpad

Terrasje? Strijk neer bij IJgenweis

9. Johanna's Hof 

Bij Johanna's Hof en bezoekerscentrum de Hoep in Bakkum kunnen kinderen met een GPS verhaal van Hazel & Noot een toffe wandeling in de natuur gaan maken. Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur onderweg. Download de gratis Soekky app en ga lekker op pad. (TIP! De komende tijd breidt de app steeds meer uit met verhaaltjes in de natuur, vanaf restaurants en campings!)

Meer lezen over activiteiten met peuters en kleuters: