• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Dit stoere uitje moet je zeker een keer doen!

16 juli 2024
Misschien wel het stoerste museum van Rotterdam is het Mariniersmuseum! Gewijd aan het Korps Mariniers, een eenheid die al sinds 1665 bestaat. Uitdagend en avontuurlijk voor kinderen vanaf ongeveer 6-7 jaar. Ga op patrouille, beleef als een marinier de interactieve experience 'Mariniers op Missie', doe de toffe kinderaudiotour en meer!
Stoere activiteiten voor kids in en rond het Mariniersmuseum
Wij zijn er meerdere keren geweest, dus weten uit ervaring: een bezoek aan het Mariniersmuseum is echt een aanrader! Niet voor niets wordt het museum al jaren uitgeroepen tot super kidsproof museum door Museum Kids; een onafhankelijk initiatief van de Museumvereniging, waarbij kinderen zelf de Nederlandse musea beoordelen. Naast mooie en interactieve tentoonstellingen en experiences zijn er in de vakanties altijd extra activiteiten te beleven.

Kids only tour

Deze zomervakantie kunnen de kinderen op een heuse patrouille! Samen met museummarinier Majoor Maas verkennen ze de omgeving van het Mariniersmuseum. Kids only, dus zonder ouders.



Na de briefing van Majoor Maas gaan de kinderen met een kaart, kompas én volle rugzak een ronde maken in de buurt van het museum. Onderweg worden de klim-skills getest en proeven de kinderen wat een marinier op missie eet als rantsoen. Voor ouders is deze patrouille ‘echt te zwaar’. Zij kunnen intussen de tentoonstelling Tot op het bot bezoeken.

De patrouille onder begeleiding van Majoor Maas is in de zomervakantie elke woensdag te doen om 11:00 uur en om 14:00 uur. De patrouille duurt ongeveer een tot anderhalf uur en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Deelname is gratis met geldig toegangsbewijs. Bel even met het Mariniersmuseum om je kind(eren) aan te melden: 010 - 412 96 00.

Speciaal onthaal

In de laatste week van de vakantie komen de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers langs bij het museum! Op 20 en 22 augustus geven ze workshops en op woensdag 21 augustus zullen zij de kinderen die op patrouille zijn met Majoor Maas op een feestelijke manier onthalen.

Tijdelijke tentoonstelling Tot op het bot

Terwijl de kids op patrouille zijn, kun jij op je gemak de nieuwste tentoonstelling Tot op het bot bekijken. Middels prachtige foto’s van fotograaf Rob Poortvliet krijg je een inkijkje in de opleiding van mariniers. Iets wat normaal niet naar buiten komt! Deze expositie is ook heel geschikt voor kinderen die wat ouder zijn en zich oriënteren op hun beroepskeuze.  


Fotocredits: Rob Poortvliet

Wil je liever met je gezin op patrouille zonder begeleiding? Dan kunnen jullie ook zelf de wandeling maken die de Zwarte Duivels in de oorlog hebben afgelegd om Rotterdam te beschermen. Tip: bezoek eerst het museum en doe daarna de Zwarte Duivels wandeling in de directe omgeving van het museum. Het boekje met de route (bewaarexemplaar) is verkrijgbaar aan de museumbalie en kost € 5,-. 

Toffe kidsaudiotour

Nog een leuke tentoonstelling in het Mariniersmuseum is Zeesoldaten, over de geschiedenis van het Korps Mariniers door de eeuwen heen. Naast een gewone audiotour is er ook een kidsaudiotour. Ingesproken door museummarinier Majoor Maas, die de kinderen op een speelse manier meeneemt in de geschiedenis van het Korps. Het is vooral een doe-tocht: de kinderen volgen zijn ‘orders’ en lossen de uitdagingen op. Aan het eind van de tour volgen er een aantal ‘challenges’ op de indoor hindernisbaan. 



Alles goed doorlopen? Dan mag je kind zichzelf Museummarinier noemen en kan het júllie alles vertellen over de mariniers; waarom ze nodig zijn en wat hun taken zijn. De kidstour is leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Samen op missie

Heel tof om met het hele gezin te doen is de experience 'Mariniers op Missie'. In deze interactieve experience ben je zelf even marinier en ga je met je ‘team’ op een coole missie.

Na de briefing gaan jullie op pad. Ieder teamlid heeft een rang en een taak. Onderweg kom je spannende projecties, realistische scenario’s en opdrachten tegen. Lukt het jullie door samen te werken de missie te volbrengen? Spannend, maar nooit eng! Mariniers op Missie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.



Meer stoere activiteiten

En er is nog meer te beleven in dit gave museum! Kruip achter het stuur van een echte Bandvagn 206, een amfibievoertuig dat zich zowel op land als in het water kan voortbewegen. Het werd ingezet voor het vervoeren van gewonden en goederen op vredesmissies. Daarna kunnen de kids aan de slag om zelf zo’n rupsvoertuig te bouwen. Schrijf er een mooie vredesboodschap op.



Bezoek je in het weekend het museum? Combineer het dan met een bezoek aan het dak van de eerste ‘wolkenkrabber’ van Rotterdam, het Witte Huis. Een uniek en spectaculaire uitzicht op de Rotterdamse skyline! Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar bij de balie van het Mariniersmuseum.

Openingstijden

Het Mariniersmuseum is van dinsdag t/m zondag van 09:30 tot 17:00 uur geopend. In de zomervakantie - van 15 juli t/m 23 augustus 2024 - is het museum ook op maandag geopend. Tip: neem na jullie bezoek bij de balie de Kidz MuseumGidz mee, hierin staan alle Nederlandse musea die leuk zijn voor kinderen.

Gratis met Vakantiepaspoort

Met het Vakantiepaspoort is de entree voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar in de zomervakantie gratis. Na het bezoek krijgen ze bovendien een stoere rugzak cadeau!

Maak het uitje helemaal af

Heb je aan een dagje Rotterdam niet genoeg en wil je helemaal in stijl en niet te duur blijven slapen? Dat kan in de stoere marinierskamer van StayOkay vlak achter het Mariniersmuseum! Check hier meer info >>



Voor of na je bezoek even een hapje eten? In de omgeving van het Mariniersmuseum zijn een aantal leuke kindvriendelijke restaurants te vinden, zoals in de naastgelegen Oude Haven.

Ga dit stoere museum in de zomervakantie ontdekken!  

Kijk voor nog veel meer uitstapjes in de zomervakantie in onze tjokvolle Uitagenda.

Naar de website