• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vakantie-uitjes voor het hele gezin in en om Rotterdam

11 juli 2024
Hiep hoi, zomervakantie! Wat gaan jullie allemaal doen deze 6 weken? Let maar op, ze vliegen om met al deze te gekke vakantietips en dagjes uit die we voor je hebben verzameld, in de regio Rotterdam en iets verder weg!
Dit zijn 35 superleuke uitjes voor de zomervakantie

Actief buiten


Tof Avonturenpark
Een dag vol outdoor avonturen beleef je deze zomer bij Outdoor Valley! Tokkelen, tuben, kanoën, boogschieten… er zijn maar liefst 9 sportieve activiteiten voor iedereen vanaf 5 jaar. Te gek dagje uit voor het hele gezin!
1 ticket voor alles >>



Klimmen en klauteren


De bomen in!
Zin in iets actiefs in de vakantie? Bij Fun Forest kan iedereen vanaf 1.10 m. klimmen in de 8 verschillende parcoursen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Er is ook een minder hoog parcours én een gratis kidsparcours voor de kleintjes.
Tof vakantie-uitje >>

Nieuw avontuur!
Met 7000 m2 aan binnen- en buiten zip & klimparcoursen is Adventure City dé plek waar het hele gezin op klimavontuur kan. NIEUW is het gave Netpark waar je naar hartenlust kunnen springen en klauteren.
Actief familie-uitje >>

Klimmen met korting
Leuke zomeractie bij Mountain Network: ga in juli en augustus boulderen of klimmen en krijg 5 euro Kidsproof korting op de entree! Beleef voordelig een sportief uitje, uiteraard onder begeleiding van ervaren instructeurs.
Boek met voordeel >>

Bounce Valley
In Capelle aan den IJssel vind je het geweldige indoor luchtkussenpark van Bounce Valley! Kom ook bouncen op de verhogingen, obstakels, glijbanen, games en hindernissen. In totaal zijn er meer dan 30 onderdelen!
Springen maar! >>

Avontuur in het bos
Uitdagende parcoursen met 3 juniorroutes, tokkelbanen, spannende doorgangen en grote netten. Én prachtig uitzicht over de omgeving. Klimbos Dordrecht in de Biesbosch is een lekker actief uitje in de zomervakantie.
Klimmen in de natuur >>

Gave expriences


Duik in het Deltapark
Ontmoet zeeleeuwen, ervaar een storm, vaar mee over de Oosterschelde, sta oog in oog met haaien, zoek verkoeling in de Aquasplash… fun met en educatie over water staan in Deltapark Neeltje Jans centraal. Nieuw is de grote air trampoline!
Naar Neeltje Jans! >>

Zo gaaf is de haven
Ontdek alles over de haven en beleef heel veel gave activiteiten bij FutureLand deze zomervakantie! Duik met een tablet in de tentoonstelling Digitale Haven en oefen als kraanmachinist. Doe de fossielenexpeditie of een speurtocht op het Maasvlaktestrand. Bekijk de grootste schepen van héél dichtbij tijdens een (zomeravond)rondvaart. Voor kids zijn er ook nog creatieve workshops.
Check hier wat er nu te doen is >>

Op pad met je pas
Deze zomer lekker eropuit? Neem je Rotterdampas mee! Er zijn zoveel toffe uitstapjes die je dan gratis of met korting kunt doen! Van gratis naar de speeltuin of museum tot korting op uit eten. Heb je de pas nog niet? Bestel ‘m nog snel!
Bekijk hier tips >>

Let’s glow!
Doen in de vakantie: glow-in-the-dark golfen bij Glowgolf! Ontmoet vliegende draken in de vestiging Schiedam of ontdek de zeedieren op de locatie in Capelle. Tip: trek iets wits aan en ga voor 3D golf voor nóg meer beleving!
Tof familie-uitje >>

Vakantiepaspoort mee!
Trek deze zomer in Rotterdam eropuit met het Vakantiepaspoort! Er staan in het paspoort weer zóveel bestemmingen die je gratis of met korting kunt bezoeken. Van kookles tot binnenspeeltuin!
Waar gaan jullie heen? >>

Magisch miniland
Ontdek Nederland in het klein in Miniworld, de grootste overdekte miniatuurwereld van ‘t land. Elke 24 minuten wordt het nacht en fonkelen vele lichtjes. Doe de Paw Patrol speurtocht en word zelf inwoner van dit miniland!
Kijk hier je ogen uit >>

Hebbie ’t al gehoord?
Madurodam is Rotterdamser dan ooit! In de Markthal bel je aan bij échte Rotterdammers. Beleef alle iconische gebouwen van onze stad in het klein: de kubuswoningen, Hotel New York en nog veel meer. En doe mee met de bingo!
Rotterdamser dan ooit >>

Waanzinnige belevenis
Een superleuk gezinsuitje is de Euromast! Ervaar de roterende panoramalift Euroscoop met zijn kleurrijke lichtshow, swingende beats, waanzinnig 360° uitzicht én een glazen vloer! Ook is er voor kids een leuke speurtocht!
Naar de top! >>

Wipe-out waterpret
Van 16 juli t/m 3 aug ligt het Wipe-out Waterpark in Zwemcentrum Rotterdam. Dat wordt glijden, springen en klimmen in deze grote opblaasbare hindernisbaan! Het 1e uur van de dag is voor gezinnen met kids onder 12.
Meer info en tickets >>

Museum-uitjes


Doen in het Mariniersmuseum
Van 15 juli t/m 23 aug is er véél te beleven in het Mariniersmuseum. Ga met museummarinier Majoor Maas op patrouille (kids only!), bedwing de hindernisbaan, stap in een rupsvoertuig en beleef de experience Mariniers op Missie.
Stoer vakantie-uitje >>

WonderBouwWeken
Toffe kinderworkshop op woensdag in de vakantie bij het Nieuwe Instituut: bouw een diorama van de toekomst. Wonen we dan onder de grond? Jij bepaalt! Doe ook het leuke spel Wie-wat-welke-wij en ga op een Zoöp zoektocht door het museum.
Bouwen jullie mee? >>

Creatieve zomer
Volop toffe creatieve activiteiten voor kids in het Onderwijsmuseum deze zomer! Maak je eigen tekenrobot of kweekbakje, doe een theaterworkshop, luister naar verhalen bij het kampvuur en nog veel meer!
Check alle activiteiten >>

Vakantie bij de douane
Kids worden douanier in het Belasting & Douane Museum! Bevraag douanier Leon over zijn werk. Leer omgaan met geld in het interactieve GeldLab. Maak een nèt echt koraal of vlinder en doe een HONDleiding. De kleintjes spelen op het DouaneDek.
Kinderen gratis entree >>

Aan de slag met kunst
Kom kunst kijken én maken in de Kunsthal. Doe de kijk&doe tocht in de kleurrijke tentoonstelling Yes to All en duik in het KunsthalLab. Maak samen met kunstenaars kunst bij All you can Art in het thema Zomercarnaval!
Doen jullie mee? >>

Welkom aan boord
Beleef een avontuurlijk dagje uit bij het Maritiem Museum deze zomer! Het museum bestaat 150 jaar en viert dat met veel maritieme activiteiten aan de kade en op het water. Van maritieme workshops tot rondvaart!
Stap aan boord! >>

Klikklik!
Kids maken op een leuke manier kennis met fotografie in het Nederlands Fotomuseum. Maak een foto zonder camera, leer anders naar foto’s kijken in een leuke rondleiding of een spel en doe de leuke speurtocht!
Zien en doen! >>

Creatief aan de slag
Er is deze zomer van alles te doen in het Mauritshuis. Laat je rondleiden door Maurits Muis en ga zelf creatief aan de slag in de Kunstwerkplaats. Let op: voor deze populaire workshops moet je je wel even aanmelden.
Meld je meteen aan >>

Zomervakantie in Museum Gouda
Een zomervakantie voor jong en oud in Museum Gouda!Doe de speciale familie-audiotour met liedjes en verhalen bij de tentoonstelling Hete Vuren. Versier daarna een kaars of schrijf een vurig gedicht in het atelier. Bekijk de levensgrote maquette van de stad Gouda in het jaar 1562. Kids kunnen op ontdekkingstocht door het museum tijdens de tablet tour met Mara, een eigen mini-museum maken èn een verrassing ophalen bij de kassa! Kinderen t/m 17 jaar hebben ook deze zomer GRATIS toegang tot het museum.
Check hier het volledige zomerprogramma >>


Terug in de tijd


Zomer bij het Streekmuseum
Streekmuseum Krimpenerwaard viert de zomer met gratis activiteiten: knutselmiddagen op donderdag en vanaf augustus zomerwoensdagen. Van een stripverhaal maken en een creatafel tot oudhollandse spellen.
Check de data & kom ook! >>

Romeinse zomer
Vier een Romeinse zomervakantie in het Rijksmuseum van Oudheden! Met de familiespeur- en luisterroute ontdek je het luxe leven op een Romeins landgoed. En ontdek of jij een Romein kunt zijn en ga als Romein op de foto!
Word Romein in één dag >>

Leren en ontdekken


Fiets naar je dromen!
Doe deze zomer de tourworkshop Ambitie Expeditie bij Villa Zebra, ontwikkeld voor de Tour de France Femmes. Word een droomfietsenmaker, ontwerp een fantasiefiets en ga op ontdekkingstocht in de dromenwereld!
Voor kids 7 - 12 jaar >>

Zo gaat de molen!
Alles draait om water bij de molens van Kinderdijk. Bezoek een gemaal en bekijk het molenlandschap vanaf het water. Ontdek in de museummolen hoe het molenaarsgezin leefde rond 1950 en doe de speurtocht!
Naar het Werelderfgoed >>

Voor kleine natuurfans
Heb jij thuis een kleine natuurliefhebber? Bestel een Spriet box voor je spruit! Met deze box kan je kind zelf aan de slag met knutselactiviteiten, speurkaarten en plantjes. Alles is al voorbereid, dus je kan meteen beginnen.
Aan de slag! >>

Natuurworkshops
Wildwandelen, overleven in de natuur, een natuurdagboek tekenen, natuurfotografie… deze en nog veel meer kinderworkshops doe je deze zomer bij Duurzaamheidscentrum De papaver in de Delftse Hout!
Meld je meteen aan! >>

Film & theater


De Zoete Inval
Bekijk van 13 t/m 28 juli de leukste jeugdvoorstellingen en films tijdens festival De Zoete Inval bij Studio De Bakkerij! Van een kinderkletsshow tot een boevenavontuur voor kleuters. Ook zijn er veel te gekke workshops voor de kids.
Mis het niet! >>

Zomertheater maken
Kids ontdekken in de vakantie hun theatertalent tijdens gave workshops van Jeugdtheater Hofplein. Spelen, zingen, dansen, alles van theater maken komt aan bod. Ook kunnen ze in hun droomrol stappen tijdens Zomerschool!
Iets voor jouw kind? >>

Theateravontuur
Ontdek de kracht van verandering in de leuke familievoorstelling Wij (8+). Ga mee op een ontdekkingstocht vol spoken word, film, dans en live-muziek door het Maaspodium en bouw mee aan een kunstwerk dat door jouw inbreng steeds verandert!
Maak het mee! >>

Deze zomer bij Pathé
Vrolijke Minions huppelen over het scherm, Dylan Haegens is weer te zien op het doek, Dikkie Dik vermaakt de kleinste kinderen en de Bellinga’s zetten de boel op stelten bij Pathé deze zomer.
Bekijk de filmagenda >>

Kijk voor nog meer zomervakantie-uitjes in onze Uitagenda.
Heel veel plezier deze zomervakantie!